Hirdetés

Micsoda este! Hokisulit tartott a Debrecen

Cívishír

2017.02.22. 21:00

Micsoda este! Hokisulit tartott a Debrecen
Kitömték a brassói kaput a debreceniek (Fotó: Cívishír)

Egy győzelemre van a továbbjutástól a DHK.

Hirdetés

Agresszív letámadással kezdett a Debreceni HK csapata a Brassó elleni MOL Liga-negyeddöntő ötödik összecsapásán, és ez annyira meglepte az ellenfelet, hogy a vendégek akkor ocsúdtak, amikor már 4-0-ás hazai előnyt könyvelhettünk el. A folytatásban is debreceni hokisulit láthatott a nagyérdemű, így a harmadik harmadban már tartalékolhattak a mieink a pénteki, hatodik összecsapásra, amelyen akár pontot is tehetnek a párharc végére. Ha nem sikerül az idegenbeli bravúr, akkor a hetedik, mindent eldöntő mérkőzést vasárnap rendezik Debrecenben.

MOL Liga, negyeddöntő, ötödik mérkőzés:
Debreceni HK-Brassói Korona 6-1 (4-0, 2-0, 0-1)
Debrecen, 600 néző, vezette: Lauff, Jura (szlovákok), Pálkövi, Berger.
DHK: Gyenes – Berta, Dudas 1 – Bezrukov (1), Szagyikov – Győrfy, Wéber – Brown 1, SCHULTZ 1 (4), HÁRI 1 (1) – Piszkunov, Koszurov (1), Vaszjunyin 1 – Vincze, Godó 1, Molnár D. Edző: Jason Morgan.
Brassó: Tőke (Polc) – Csíki, Imecs – Bors, Clarke – Bíró O., Nagy Cs. – McDonald, McGregor, Klempa – Molnár Zs., Mihály, Gliga – Tranca (1), Zsók, Zabludovszkij 1 - Nagy I., Fodor, Péter, Bíró M. Edző: Martin Lacroix.
Kiállítások: 10 perc, illetve 14 perc + tíz perc fegyelmi (Clarke) + 20 perc fegyelmi (Clarke)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a Debrecen javára.

Mestermérleg

Jason Morgan: - Tegnap érdekes napunk volt. Először is szembesültünk azzal, hogy három meghatározó játékosunk, Hetényi, Varga és Németh nem játszhat, majd magamhoz rendeltem a topjátékosokat. Elbeszélgettünk arról, hogy most már sokkal többet kell nyújtaniuk, nincs már hova tartalékolni. Ennek lett a következménye a mai fölényes győzelem. Megpróbáljuk már Brassóban lezárni a párharcot.
Martin Lacroix: - Minden tekintetben gyengébbek voltunk ma, mint a debreceniek. Rosszul kezdtünk és még rosszabbul folytattuk. Hiányzott az agresszivitás, az akarat, az ötlet a játékunkból. Kikaptunk, de nem esünk kétségbe. Találkozunk még Debrecenben, mert itt leszünk a hetedik, mindent eldöntő összecsapáson. Erre akár mérget is vehetnek!

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés