Megóvták a Debrecen elleni meccset

2017.02.17. 16:48

Megóvták a Debrecen elleni meccset
Ők voltak a sporik az ominózus meccsen, és hibátlanul fújtak (Fotó: magánarchívum)

A brassóiaknak a találkozó után még nem volt semmi bajuk...

Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, egy órát csúszott a Debreceni HK-Brassó MOL Liga-negyeddöntő első mérkőzése, mert nem érkeztek meg a szlovák bírók, és a két fél előzetes megállapodása ellenére nem harmadik országbeli bíró vezette a keddi mérkőzést, hanem magyar "beugrók". Ők hibátlanul tették a dolgukat, a DHK úgy nyert, hogy nem lejtett a hazai pálya, ezt a meccs után a brassói edző is elismerte.

Ennek ellenére az erdélyiek megóvták a mérkőzést - írja a jegkorongblog.hu. Az ügyet így a liga versenybizottsága tárgyalja.

A párharc harmadik összecsapását szombaton 17.30-tól, a negyediket vasárnap 17.30-tól rendezik.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Frissítve!

Vicc: újra kell játszani a találkozót

A Versenybírósági Bizottság nem sokat teketóriázott, már péntek koraeste meghozta döntését, miszerint megalapozottnak találta a Brassó óvását és a mérkőzés újrajátszását rendelte el.

A mérkőzésre február 21-én, kedden kerül sor, Debrecenben. A határozat értelmében a mérkőzés rendezési költségeit a MOL Liga Játékvezetői Testülete téríti meg.

Íme az indoklás:

“A MOL liga Versenyszabályzata lehetővé teszi, hogy a csapatok külföldi játékvezetőket kérjenek. Ezzel a lehetőséggel élt a párharc egészére nézve a Debreceni HK és az ASC Corona Brasov csapata. Arra vonatkozóan, hogy ezt a kérést nem tudja teljesíteni a Játékvezetői Testület, nem kaptak visszajelzést. Számukra csak közvetlenül a mérkőzés előtt derült ki, hogy a kért külföldi játékvezetők nem érkeznek meg. Annak ellenére, hogy a játékvezetőket a helyszínen tudták pótolni magyar kollégákkal az ASC Corona 2010 Brasov csapata későbbi időpontban szerette volna lejátszani a mérkőzést, hiszen hiába jelezték időben a külföldi játékvezetők közreműködése iránti kérésüket, az nem teljesült. A mérkőzést végül 55 perc késéssel elkezdték és le is játszották.

A Versenybírósági Bizottság véleménye szerint a mérkőzést nem kellett volna lejátszani, de ha már megtörtént, akkor is csak barátságos mérkőzésként lehet számításba venni, nem pedig a MOL Liga rájátszásának részeként.”

A Versenybírósági Bizottság döntése ellen 2 munkanapon belül nyújtható be fellebbezés az MJSZ főtitkárához. A fellebbezésekről a MOL Liga Fellebbviteli Bizottsága dönt.

jégkorongMol-liga

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés