Az elsőt behúzta a Debrecen

2017.02.14. 21:27

Az elsőt behúzta a Debrecen
Megvan az első győzelem (Fotók: Cívishír)

Nincs pihenés: szerdán még mindig itthon következik a második összecsapás.

Hirdetés

Egy óra késéssel kezdődött a Debreceni HK-Brassó MOL Liga-egyeddöntő első mérkőzése, mert valaki "elfelejetett" játékvezetőt küldeni. A két vonalbíró megjelent, a vezetőbírók maradtak távol. A két csapat egyezsége értelmében szlovák bírók fújtak volna, de ők kedden nem értek rá, az "illetékes" pedig nem küldött másik párost. A brassóiak elfogadták, hogy a vonalbírók vezetőbírókká avanzsáljanak, a debreceniek pedig kerítettek a helyükre két embert a lelátóról. Szó szerint! Salánki Attila egykori DHK-gólkirály nézőként tervezte élvezni a rájátszás első meccsét, de amint belépett a jégcsarnokba, csíkos mezt adtak rá, és jégre küldték...

Az alkalmi négyes...

Érdemes elolvasni alább a brassói edző nyilatkozatát!

A játékvezetőkön szerencsére nem múlott semmi. A brassóiak néha elégedetlenkedtek egy-egy ítélet nyomán, de az csak a szokásos kirohanása volt a vesztesnek. A debreceniek remek második harmadot produkáltak, és elkönyvelhették az első győzelmet.

Szerdán este hízhat az előny, hiszen ismét Debrecenben csapanak össze a felek.

Debreceni HK-Brassói Korona (romániai) 6-3 (2-2, 3-0, 1-1)
Debrecen, 600 néző, vezette: Kókai, Pálkövi, Salánki, Vincze.
DHK: Gyenes – Dudas 1 (1), Varga A. 1 (1) – Szagyikov, Bezrukov – Hetényi 1, Berta 1 – Schultz (2), Brown (1), MOLNÁR D. (2) – Vaszjunyin, Koszurov, Piszkunov – GODÓ 1 (2), HÁRI (2), Németh A. 1 – Győrfy, Vincze P. Edző: Jason Morgan.
Brassó: Tőke – Filip, Nagy I. – Clarke, Nagy Cs., - Bors 1, Bíró O. – McGregor (2), Klempa (2), MCDONALD 2 (1) – Gliga, Zabludovszkij, Mihály Á. – Tranca (1), Molnár Zs., Zsók – Imecs, Péter, Bíró M., Fodor. Edző: Martin Lacroix.
Kiállítások: 4, illetve 10 perc + 20 perc fegyelmi (Clarke).

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Debrecen javára.

Mesterszemmel

Jason Morgan: - Aggódtam a meccs előtt, mert legutóbbi a Belgrád elleni mérkőzésünk csúszott hasonló okok miatt, és akkor nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk. Most szerencsére nem zavarta meg a fiúkat a meccs előtti mizéria, fegyelmezetten, összpontosítva játszottunk. A második harmadban nyújtott kiemelkedő játékunknak köszönhetjük a győzelmet. Kiemelném a harmadik sor remek teljesítményét. Hasonló küzdelemre számítok szerdán este is.

Martin Lacroix: - Nem fogom a játékvezetőkre a vereséget, nem keresek kifogást, hiszen a Debrecen a játék képe alapján megérdemelten nyert. Azt azonban nem hagyhatom szó nélkül, hogy egy profi ligához méltatlan, ami ma történt. Még most sem tudjuk, mi volt az oka a csúszásnak, a két klub megállapodott szlovák játékvezetőkben, erre ők ma nem voltak itt. A debreceniek összevissza hadováltak nekünk, érthetetlen ez a hozzáállás. Mulatságos a helyzet, de valahogy nincs kedvünk nevetni. Megjegyzem: nem először távozunk rossz szájízzel Magyarországról. Illetve még nem megyünk sehová, holnap megpróbálunk egyenlíteni, de ahhoz sokkal jobb játékra lesz szükségünk.

Galéria

DHK

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés