Egy debreceni vezérletével parádéznak a magyarok

CH

2016.12.13. 09:59

Egy debreceni vezérletével parádéznak a magyarok
Molnár Dávid (Fotó: dhk)

A mieink a világ legjobbjai közé pályáznak.

Hirdetés

Az U20-as jégkorong-világbajnokság Divízió I/B csoportjában két nap után százszázalékos teljesítménnyel áll a Rich Chernomaz vezette magyar együttes. A piros-fehér-zöldek a budapesti rendezésű tornán előbb az esélyesebbnek vélt olaszokat verték 4-1-re, majd a britek ellen arattak 5-1-es győzelmet.

Mindkét találkozón góllal járult hozzá a magyarok sikeréhez a MOL Ligás Debreceni Hoki Klub saját nevelésű játékosa, Molnár Dávid.

Dávid úgy erőssége az U20-as válogatottnak, hogy még csak 18 éves! Rendszeresen játéklehetőséget kap a DHK MOL Ligás összecsapásain is. A felnőttek között eddig egy gólt és egy asszisztot jegyez.

A magyar válogatottnak kedden szünnapja van, szerdán pedig Ukrajnával találkozik. A csoportot még a szlovénok és a lengyelek alkotják. A magyarokhoz hasonlóan utóbbiak is százszázalékosak, de rosszabb gólkülönbséggel a mieink mögött állnak. A lengyelek elleni meccs csütörtökön, a szlovénok elleni csata pedig szombaton vár Molnárékra.

A budapesti torna megnyerésével a magyarok a világ legjobb 16 csapata közé kerülnének.

Az U20-as jégkorong-világbajnokság Divízió I/B csoportja a korosztály harmadik vonala. Az elsőt mindössze tíz nemzet (Kanada, USA, Oroszország, Svédország, Finnország, Csehország, Szlovákia, Dánia, Svájc és Lettország) csapata alkotja, amelyek december 26. és január 5. között Torontóban és Montrealban mérkőznek meg a világbajnoki címért. Az utolsó kiesik. A Divízió I/A-ban szerepelnek Fehéroroszország, Németország, Franciaország, Kazahsztán, Ausztria és Norvégia fiataljai, akik ezekben a napokban a németországi Bremerhavenben csapnak össze az elitbe jutásért.
jégkoronghoki

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés