Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: túrós kifli sietősen

civishir.hu

2011.11.26. 12:50

Receptmustra a Cívishírrel: túrós kifli sietősen
Igazán jó helyre kerül a túró(A kép illusztráció)

Debrecen – Az alábbi finomság bő 10 perc alatt elkészíthető, ízletes és laktató egytálételek után tökéletesen kiegészíti az ebédet. Időben és pénzben is igen takarékos desszert. Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! Túrós kiflit hétvégén reggelire, hétközben tízórainak csomagolva is szoktam készíteni. Születésének története elég egyszerű: nagyon meguntam, hogy a pékségekben a süteményekből javarészt kispórolják a tölteléket, és a különféle bélesekben, buktákban csak nyomokban található meg a dió, a lekvár, a túró, a mák stb. A családomnak a kedvence a túrós töltelék, amit ugyanúgy készítek el, mint a palacsintához: 25 dekát elkeverek 1 csomag vaníliás cukorral, 1 egész tojással, reszelt citromhéjjal, előzőleg tejbe áztatott mazsolával (aki szereti). A nem sós, bolti kifliket a hajlatuknál kettévágom, a belüket kézzel kiszedem. A fél kifliket megtöltöm a túrós masszával. A kiflik végét úgy zárom le, hogy azokat véknyan zsemlemorzsába mártom. Olajat forrósítok és a töltött kiflik mindkét oldalát néhány másodpercre belemártom, hogy megpuhuljon a külseje. Ne szívja meg magát olajjal, arra vigyázzunk! Porcukorral megszórom, azonnal fogyasztható. Nejlonba tébve sokáig friss marad, mikróban melegíthető. És nagyon olcsó. Jó étvágyat!

Mikóné Szóráth Krisztina, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Hirdetés

Hozzászólás

HirdetésHirdetésHirdetés