Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: reszelt almás palacsinta

civishir.hu

2011.12.09. 18:02

Receptmustra a Cívishírrel: reszelt almás palacsinta
(Illusztráció: vesta007.blogspot.com)

Debrecen – Fel meri-e tenni a kezét a monitor előtt, aki nem szereti a palacsintát? Az egyik legnépszerűbb desszert most új belsőt kap. Tessék ízlelgetni a karácsonyt! Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Kedves Olvasók! Sláger nálunk a palacsinta, szinte el is élnénk rajta, annyira szeretjük. Kakaós, túrós, mákos és barack lekváros válozatból nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el. Gyakran órákig állunk felváltva a gáztűzhely mellett két palacsintasütővel a fedélzeten. Karácsonyra kissé snassznak tűnhet palacsintát feltálalni, ezért ünnepélyesíteni kezdtük kedvencünket. A palacsinta tésztája úgy készül, mint máskor. Simára szitált liszthez tejet öntünk, egy tojást, fél deci szódavizet (laza, lyukacsos lesz tőle a tészta), csipet sót és még annál is kisebb csipet sütőport. Akkor jó az állaga, ha a felfelé fordított merőkanálon egybefüggő, szakadás és megfolyás nélküli bevonatot képez. Az almákat (2 kisebb darab) lereszelem, levét kicsorgatom, lassú tűzön egy csomag vaníliás cukorral és egy teáskanál fahéjjal szépen megpárolom, de akár nyers is maradhat; fő, hogy ne legyen túl nedves. (Ha levet enged még párolás közben, azt is lecsorgatom). A palacsinta tésztájába keverem. Nagyon lassan sütöm. A palacsinta vastagabb, de laktatósabb is lesz a szokásosnál és különlegesebb. Sűrű, hideg vanília pudinggal töltöm. Senki nem fog vele szégyent vallani. Jó étvágyat és kellemes ünnepeket!

Koczka Tiborné (Anikó), Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés