Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: pernahajder csirke

civishir.hu

2011.12.08. 13:54

Receptmustra a Cívishírrel: pernahajder csirke
(illusztráció: kellegyrecept.blogspot.com)

Debrecen – A receptmustra félidején túl nagyon elégedettek vagyunk: asztal mellett marasztaló finomságok kerültek eddig virtuális tányérunkra. Ismerkedjünk meg csirke egy másik arcával! Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Kedves Cívishír-olvasók! Én a konyhába kalandvágyból járok, nem tökéletes művek kerülnek ki a kezem alól. Lehet, hogy műnek sem lehet őket nevezni. Inkább lelkes próbálkozások. Ezért is lett a neve pernahajder csirke. Fél kiló csirkemellet apró kockákra vágok, majd besózom, borsozom, kicsit állni hagyom. Aprított vöröshagymán, kevés olíván, fedő alatt fehérre sütöm, de inkább csak párolom. Közben elkészítem a mézes-mustáros szószt: 4 deci tejszínt simára keverek ugyanannyi (2 evőkanál) mustárral és mézzel, 1 tojássárgájával, pár csepp ecettel, két kávéskanál (por)cukorral, egy fél evőkanál liszttel. A szószt a rotyogó húshoz önkük, jól elkeverjük. Ha túl híg, liszttel tovább sűríthetjük, de ne vigyük túlzásba. Már kész is. Köretnek rizs illik hozzá. Jó étvágyat!

Bakó Tibor, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Hirdetés

Hozzászólás

HirdetésHirdetésHirdetés