Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: magyar hagymaleves

civishir.hu

2011.12.13. 16:36

Receptmustra a Cívishírrel: magyar hagymaleves
(A kép illusztráció)

Debrecen – A hagymaleves kettős állampolgárságot szerez. Mindenféle flanctól megszabadított ízélmény a tányéron! Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Kedves Főzőcskézők, karácsonyra készülők! Az elején magyarázatot kell adnom arra, miért nem francia hagymaleves, ami általában a vendéglátóhelyek étlapján szerepel. Hogy magyarosítottam az ételt, az nem lokálpatriotizmusból ered, hanem ízlésből. Nem minden magyar gyomor van hozzászokva a tejszínhez és a parmezánhoz (bár biztosan az is tud jó lenni). Én magam egyiket sem szeretem. A kimaradt húslevest, jó sűrű aljával együtt használom fel az elkészítéséhez, így semmi nem vész kárba. Öt nagy fej vöröshagymát, egy vastag pórét és két csomag újhagymát vékony karikákra szeletelek. Ezeket fedő alatt, kevés vajon, sóval meghintve lassan párolom. Mikor üveges, egy evőkanál lisztet szórok rá, pirulni hagyom. Lassan hozzáöntöm az egy liternyi húslevest, ha szükséges, további egy pohár vizet. Fehér borssal, sóval ízesítem, mesterséges ételízesítőt nem használok. Ha jól összefőtt, turmixolom, de nem teljesen simára, majd forrón, reszelt trappista sajttal és/vagy fokhagymás, pirított kenyérkockákkal a tetején tálalom. Jó étvágyat! (Aki szereti, csípőssel is feldobhatja).

Kontor Krisztina, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés