Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: csíkos puding felnőtteknek

civishir.hu

2011.12.11. 10:41

Receptmustra a Cívishírrel: csíkos puding felnőtteknek
(A kép illusztráció)

Debrecen – A puding azért jó, mert kiveszem a hűtőből, visszateszem, kiveszem, visszateszem. Persze van, ahol már visszatenni sincs mit... Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! A receptemben tulajdonképpen nincs semmi titok: a karácsonyi menüsor végén már annyira nincs időm soha desszertet készíteni, keleszteni, dagasztani, töltelékeket gyártani, hogy egyszerű édességet választottam. Többnyire abból készül, amit otthon találok. A babapiskótákat három darabra töröm, pár percre rumos kávéba áztatom. A pudingos tányérkákat vagy öblösebb fagylaltos kelyheket hideg vízzel átmosom és NEM hagyom teljesen megszáradni. Kétféle ízű és színű, például vaníliás-karamelles/csokis-epres (jó minőségű, nem 39 forintos!!!) pudingot fél-fél liter tejjel felfőzök. Mindkettőhöz teszek egy teáskanál margarint, mert attól szép fényes és selymes lesz. Csomómentesre kavarom. Az egényekbe töltöm, dermedni hagyom, majd a következő ízt ugyanígy. Hogy valóban csíkos legyen a desszert, fontos a rétegezés, tehát ne türelmetlenkedjünk, bőrössé kell válnia minden réteg pudingnak. A hideg ablakpárkányon ez gyorsan megy. A rétegek közé kerüljön a babapiskóta, de mazsola, előzőleg tejbe áztatott aszalt gyümölcsöt is tehetünk bele. A tetejére hatalmas adag tejszínhabot fújok, kakaóval, fahéjjal, reszelt mandulával díszítem. Jó étvágyat!

Joóné Piskolti Judit

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés