Ide süss! Sült húsgombóc bakonyi raguval

civishir.hu

2016.01.26. 18:05

Ide süss! Sült húsgombóc bakonyi raguval

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! +Recept

Hirdetés



Hozzávalók négy főre:

darált sertéscomb: 0,5 kg
tojás: 4 db
petrezselyemzöld:  1 csokor
zsemlemorzsa: 4 ek
lila hagyma: 2 db
bacon: 0,15 kg
vöröshagyma: 2 fej
tv paprika: 2 db
paradicsom: 2 db
csiperke gomba: 0,15 kg
tejföl: 0,1 l
fűszerpaprika: 1 ek
só/bors: ízlés szerint
fokhagyma: 1 tk

Elkészítés: Megfelelő méretű tálban összekeverjük a darált húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, az apróra vágott lila hagymát és a petrezselyemzöldet. Tíz percig pihentetjük, majd ping-pong labda nagyságú golyókat formázunk belőle. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük, majd 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a ragut, a bacont, a vöröshagymát, a paprikát, a paradicsomot, a gombát feldaraboljuk. A szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, a gombát, majd az egészet lepirítjuk. Beleszórjuk a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel (lehet húsleves is), hozzáadjuk a tejfölt, és kiforraljuk. Ízesítjük sóval, fűszerezzük feketeborssal, fokhagymával, petrezselyemzölddel. A kész ragut tányérra halmozzuk, rátesszük a gombócokat, meglocsoljuk tejföllel. 

Köretként adhatunk hozzá tésztát, rizst, galuskát.

Hirdetés



Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés