Hirdetés

Recept: kötöttészta-leves

Szatmári ízek

2018.01.08. 08:28

Recept: kötöttészta-leves
Egyszerű, finom leves (Fotó: tohatvendeghaz.hu)

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Az ünnepek alatt elfogyasztott sok húsétel után jól fog esni egy olyan tájjellegű leves, amelyet Szatmárban, Beregben készítenek.

Kötöttészta-leves

Hozzávalók:
2 tojás
liszt, só, bors, pirospaprika
20 dkg füstölt szalonna
2 db krumpli
1 csokor petrezselyemzöld, 1 szál zeller

Elkészítése:

A tojásból és a lisztből gyenge levestésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük. Ez idő alatt a szalonnát apró kockára vágjuk, serpenyőben félig kisütjük, majd tovább sütjük a felkockázott hagymával, pirospaprikát is adunk hozzá. Mikor szép üvegesre sült, levesszük a tűzről, közben 4 liter vizet felteszünk főni, belevágkockázzuk a krumplit és beletesszük a petrezselyem és zellerzöldet.

A meggyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, és rálocsoljuk a hagymás, tepertős zsírt, lesózzuk, borsozzuk. Ezután hosszú csíkokra vágjuk, ujjnyi széles csíkokat sodrunk. A csíkokból csomókat kötünk, mikor az összes tésztát elkészítettük, a fővő lébe rakjuk, és puhára főzzük a tésztát.

Jó étvágyat!

(forrás: Szatmári ízek receptgyűjtemény, megjelent a szatmárcsekei önkormányzat kiadásában)

receptkötött tészta leves

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés