Hirdetés

Recept: palacsinta káposztával töltve és rántva

Szabolcsihír

2017.10.04. 09:00

Recept: palacsinta káposztával töltve és rántva
Fotók: Szabolcsihír

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

1 közepes fej kemény káposzta
25 dkg zsemlemorzsa
4 tojás
1 tk bors
3 dl tej
25 dkg liszt
1 tk só
3 dl ásványvíz
olaj a sütéshez

Elkészítése:

Elkészítjük a palacsintát. A hozzávalókat csomómentesen elkeverjük, fél óráig pihentetjük, utána kisütjük és félretesszük.

A töltelékhez lereszeljük a káposztát, a só felével és a borssal elkeverjük, majd egy kanálnyi olajon megpároljuk. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

Megtöltjük a palacsintákat a töltelékkel, behajtjuk a két szélét, majd feltekerjük. Bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, majd tálaljuk. Fokhagymás-tejfölös mártással kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

(Az ételt A régi Magyarország ízei nevű gasztronómiai rendezvényen készítették a Sóstói Múzeumfaluban)

recept

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés