Hirdetés

Recept: panyolai aszaltszilva-leves

Szabolcsihír

2017.10.10. 17:15

Recept: panyolai aszaltszilva-leves
Szabolcsihír Fotó: Cs.K.

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

3 marék aszalt szilva
kevés fahéj
1 kanál cukár
kevés vaj
1 dl bor
1 pohár tejföl
3 kanál liszt

Elkészítése:

Az aszalt szilvát langyos vízben, többször átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Hozzátesszük a bort, cukrot, a fahéjat,csipet sót, majd puhára főzzük.
A tejfölben a lisztet simára keverjük, hideg vízzel hígítjuk, a leveshez szűrjük. Kissé tovább forraljuk, közben hozzáadjuk a vajat.
Megkóstoljuk, ízlés szerit még cukorral, vagy borral ízesítjük. Régen ez a leves ünnepi étel volt, a karácsony előtti napon kínálták.

(Az ételt A régi Magyarország ízei nevű gasztronómiai rendezvényen panyolai asszonyok készítették és kínálták a Sóstói Múzeumfaluban)

receptaszaltszilva-leves

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés



Hirdetés



Hirdetés