Hirdetés

Recept: prósza - édesen, sósan

A képen a prósza édes változata, szilvalekvárral Szabolcsihír.hu

2017.09.25. 09:34

Recept: prósza - édesen, sósan
Fotók: Szabolcsihír

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók egy tepsihez:

4,5 dl aludttej
kb. 30 dkg liszt
3 db tojás
a sós változathoz: 1 csapott evőkanál só, kevés őrölt bors (a sós változathoz) 3-4 szem krumpli
az édes változathoz: 1 csipet só 5 evőkanál cukor, savanykás lekvár - legjobb a szilvalekvár

Elkészítése:

A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk, ha túl sűrű lenne, kevés szódavizet adunk hozzá, majd beleöntjük egy kizsírozott, lisztezett tepsibe (vagy teszünk alá sütőpapírt). A sós változat tetejére 3-4 szem nyers, meghámozott, vékony karikára vágott krumplit teszünk, 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt pirosra sütjük.

A krumplis prósza

Az édes változat tetejére krupli helyett valamilyen sűrű, lekvárt pötyötetünk, de akár gyümölcsdarabokat is tehetünk, majd sütőbe toljuk, pirosra sütjük (felső képünkön).

 

Az ételt a Sóstói Múzeumfaluban készítették A régi Magyarország ízei című gazstronómiai fesztiválon a Szennai Skanzen munkatársai

recept

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés