Hirdetés

Recept: húsos, babos balhé

Szabolcsihír

2017.09.19. 13:52

Recept: húsos, babos balhé
Fotó: Szabolcsihír

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

75 dkg csirkemell vagy sertéscomb
50-75 dkg zöldbab
2 fej hagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
20 dkg gomba
só, pirospaprika, provence-i fűszerkeverék
kevés zsír vagy olaj
2 db tojás
2-3 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése

A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. A hagymát felkockázzuk, a zsiradékon megdinszteljük. Beletesszük a csíkokra vágott húst (mintha tokányt készítenénk), megszórjuk őrölt pirospaprikával, végül a feldarabolt paprikát, paradicsomot és gombát. Sózzuk, teszünk bele provence-i fűszerkeveréket, az egészet zsírjára sütjük, majd az egészet átrakjuk egy mázas cserépedénybe (ez fontos!), ráhalmozzuk a leszűrt babot. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, ez is mehet az edénybe, majd az egészet megszórjuk a prézlivel. Sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Friss, puha kenyérrel, krumplipürével kínáljuk. Illik hozzá az uborkasaláta, a kovászos uborka, a csalamádé, de bármilyen befőtt is.

A babot helyettesíthetjük rózsáira szedett, főtt karfiollal is (a főzőlébe a són kívül tegyünk egy evőkanál cukrot is). Az étel nevét a férjem találta ki, mert a hozzávalók sokféle színe miatt olyan "balhésan" mutat.

Jó étvágyat kíván: Cseka

   

recept

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés