Hirdetés

Ide süss! Hasgatott krumplis galuska

civishir.hu

2017.07.06. 08:34

Ide süss! Hasgatott krumplis galuska

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

1 kg liszt

4-5 tojás
1 kg krumpli
szalonna ízlés szerint
némi zsiradék

Elkészítés: A meghámozott, feldarabolt krumplit sós vízben odatesszük főni, közben a lisztből, tojásból és annyi vízből, amennyit a liszt fölvesz, jó kemény tésztát gyúrunk. A tésztát kilapítjuk, majd bejgli-szerűen összecsavarjuk, szeletekre vágjuk, a szeleteket két tenyérrel csíkokra sodorjuk, majd a csíkokat kézzel még vékonyabb szálakra szedjük szét – ettől lesz a hasgatott galuska – a forrásban levő vízbe szaggatjuk, megfőzzük. Hagymát, szalonnát kevés zsiradékon megpárolunk, paprikával megszórjuk, ebbe a zsiradékba szűrővel átszedjük, jól átsütjük, mikor elkészült, kiszedjük tányérra, ízlés szerint borssal, sonkával tálaljuk.

Jó étvágyat!

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a 2016/17-es tanévben októbertől májusig nyolc alkalommal jött a kollégium konyhájába egy-egy hallgató családja, hogy főzzön valami olyat, amit otthon is szívesen esznek. A fenti receptet Lakatos Ödönné Éva készítette Hajdúhadházról.
recept

Hirdetés



Hozzászólás

Hirdetés



Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés