Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ide süss! Lecsós nokedli oldalassal és lila hagymás uborkasalátával

| 2017. 06. 28. | 18:26:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss! Lecsós nokedli oldalassal és lila hagymás uborkasalátával
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

A pörkölthöz:
1 kg oldalas
3 fej hagyma
2-3 paradicsom
2 paprika

A nokedlihez:
0,5 kg rétesliszt
annyi tojás, amennyit felvesz,
egy kis víz

A bodaghoz:
½ kg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál sertészsír

Az uborkasalátához:
1 kígyóuborka
1 fej lila hagyma
cukor, só, ecet

Elkészítés

Pörkölt: A hagymát a zsíron megpirítjuk, adunk hozzá piros paprikát, majd hozzátesszük a húst. Kevés vizet adunk hozzá, alacsony hőfokon pirítjuk. Amint megpuhult a hús, a paprikát, paradicsomot hozzáadjuk.

Nokedli: A réteslisztet tojással és kevés vízzel összekavarjuk, kiszaggatjuk.

Bodag: A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával összekavarjuk, vizet és tejet adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsiben megsütjük.

Uborkasaláta: Az uborkát és a hagymát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk pár percig. Kicsavarjuk, ecetet és cukrot adunk hozzá, majd újra felöntjük vízzel.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.