Ide süss! Lecsós nokedli oldalassal és lila hagymás uborkasalátával

civishir.hu

2017.06.28. 16:26

Ide süss! Lecsós nokedli oldalassal és lila hagymás uborkasalátával

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

A pörkölthöz:
1 kg oldalas
3 fej hagyma
2-3 paradicsom
2 paprika

A nokedlihez:
0,5 kg rétesliszt
annyi tojás, amennyit felvesz,
egy kis víz

A bodaghoz:
½ kg finomliszt
1 kiskanál szódabikarbóna
1-2 evőkanál sertészsír

Az uborkasalátához:
1 kígyóuborka
1 fej lila hagyma
cukor, só, ecet

Elkészítés

Pörkölt: A hagymát a zsíron megpirítjuk, adunk hozzá piros paprikát, majd hozzátesszük a húst. Kevés vizet adunk hozzá, alacsony hőfokon pirítjuk. Amint megpuhult a hús, a paprikát, paradicsomot hozzáadjuk.

Nokedli: A réteslisztet tojással és kevés vízzel összekavarjuk, kiszaggatjuk.

Bodag: A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával összekavarjuk, vizet és tejet adunk hozzá. Összegyúrjuk, kinyújtjuk és tepsiben megsütjük.

Uborkasaláta: Az uborkát és a hagymát meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, besózzuk, és állni hagyjuk pár percig. Kicsavarjuk, ecetet és cukrot adunk hozzá, majd újra felöntjük vízzel.

Jó étvágyat!

A Wáli István Református Cigány Szakkollégiumban a Nemzeti Tehetség Program támogatásával a 2016/17-es tanévben októbertől májusig nyolc alkalommal jött a kollégium konyhájába egy-egy hallgató családja, hogy főzzön valami olyat, amit otthon is szívesen esznek. A fenti receptet a sátorlajaújhelyi Balog Henrietta és édesanyja, Erika jóvoltából tesszük közzé.
recept

Hirdetés



Hozzászólás

Hirdetés



Hirdetés

Hirdetés