Recept: cukkinis gombaragu magyarosan

Szabolcsihír

2017.04.10. 09:36

Recept: cukkinis gombaragu magyarosan
Fotók: Iglai János

Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

5 dkg kolozsvári szalonna
2 közepes vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
50 dkg csiperke gomba
1 cukkini
1 kisebb piros kaliforniai paprika
pár db koktél paradicsom
frissen őrölt só-bors
kakukkfű
kedvünkre való, reszelhető sajt

Elkészítése:

A hozzávalókat vékonyabb szelekre, félfőre, a cukkinit 2 mm vastagra vágjuk. Kevés olívaolajon odatesszük a julienre szelt kolozsvári szalonnát, rajta megpároljuk a hagymát-fokhagymát, aztán jöhet a gomba, pár perc múlva a cukkini is tartozéka lesz a serpenyőnkben egyre jobb illatfelhőt produkáló matériának.

Fűszerezzük, és ekkor már bátran kortyolhatunk a kellemesen behűtött rose, vagy mondjuk chardonnay borocskából, mert innentől nem ronthatjuk el!

Szinte azonnal - mert a cukkininek nem kell sok idő - ráhalmozzuk a paprikát és a paradicsomokat is, megalkotva immár a „színvilágot” is!

Sajtot reszelünk rá, díszítjük, tálaljuk, s bezsebeljük a dicséreteket!

Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)

 

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés