Recept: alufóliában sült, baconbe göngyölt, töltött csirkemell, grillezett zöldségekkel

Szabolcsihír

2017.02.14. 10:48

Recept: alufóliában sült, baconbe göngyölt, töltött csirkemell, grillezett zöldségekkel

Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés



Hozzávalók:

A körethez: sárgarépa, zeller, burgonya, zöldpaprika, kaliforniai paprika, lilahagyma, koktélparadicsom, pár szelet kolozsvári húsos szalonna, só, bors, petrezselyemzöld, csiperke gomba (elhagyható, ha valaki nem szereti)

A göngyölt húshoz: csirkemell filé, bacon, lila hagyma, sajt, sonkaszeletek, sült csirke  fűszerkeverék

Elkészítése:

A körethez a zöldségeket felszeleteljük, inkább vékonyra, mert így pár perc alatt elkészül. (Hosszanti irányban kisebb ék alakú bevágásokkal gusztábbá tehetjük az ételt.) A lilahagymát és a paprikákat félfőre vágjuk, a paradicsomokat negyedre. A szeletelt kolozsvári szalonnát félig megsütjük, mellétesszük sorrendben puhulási idő szerint a  répát, a zellert, a krumplit, majd a paprikát a lilahagymát és a koktélparadicsomot. Ezután már csak petrezselyemzölddel meg kell hinteni.

A kissé kiveregetett csirkemell-filé szeletet megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal, keveset pihentetjük. Aztán rárétegezzük a sonkaszeleteket, a vékonyra vágott hagymát és a reszelt sajtot. Felgöngyöljük, és bacon szeletekbe tekerjük. A kissé megolajozott alufóliába csomagoljuk. Ezután a sütő rácsán kb 40 percig, 180 fokon sütjük, majd az alufóliából kibontva jénai tálban vagy tepsiben szép pirosra sütjük.

A tálaláskor frissen reszelt sajttal és petrezselyemzölddel meghintjük, a zöldség mellé fektetjük.

Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János

                 

Hirdetés



Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés