Ide süss! Erdei gyümölcsös sajttorta

Hozzávalók:
100 g cukormentes, háztartási keksz
12 g Szafi négyszeres (vagy DW 1:4, vagy bármilyen édesítőszer)
3-4 dkg margarin (+ a tortaformához)
2 tojás
8 g Szafi négyszeres
250 g laktózmentes mascarpone
1 ek. citromlé
165 g fagyasztott erdei gyümölcs
18 cm átmérőjű tortaforma
Elkészítése: A kekszet késes aprítóval felaprítjuk. Összekeverjük Szafi négyszeressel és a felolvasztott margarinnal. A kivajazott tortaformába terítjük a kekszet, és 160 fokos előmelegített sütőben 5 percig sütjük. Erre fog kerülni a gyümölcsös massza. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját simára keverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a citromlevet és összekeverjük a krémsajttal és gyümölccsel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gyümölcsös krémbe és egyenletesen eloszlatjuk az elősütött tésztán. 25 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg kihűl és lecsatoljuk a tortaforma oldalát.
Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva
Facebook-oldal ITT
















