Hirdetés

Hamar elkészül: tejszínes gomba rizzsel

Szabolcsihír

2017.01.17. 10:32

Hamar elkészül: tejszínes gomba rizzsel

Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók:

fél kilogramm barna csiperke
két kisebb fej vöröshagyma
két-három gerezd fokhagyma
egy darab kaliforniai paprika
tíz dekagramm bacon, vagy füstölt kolozsvári szalonna
mangalicazsír
két-három koktélparadicsom
só vagy darált pritamin paprika, bors, kakukkfű.

Kevés zsiradékon "kikönnyeztetjük" a szalonnát, (nem kell kisütni teljesen) rátesszük a félfőre vékonyan szeletelt vöröshagymát és az apróra vagdalt fokhagymát, megpároljuk, aztán jöhet bele a vékonyra vágott paprika, szeletekre vagy negyedekre vágott gomba.

Fűszerezzük darált pritaminnal vagy kevés sóval (számoljunk azzal, hogy a szalonna kissé sós), borssal, kakukkfűvel és pár perc után mehet bele a negyedelt koktélparadicsom is. Amikor minden ressre párolódott, felöntjük a tejszínnel, beforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván: Iglai János

Hirdetés



Hozzászólás

Hirdetés



Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés