Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha sima győzelmet várt a BL-győztes Debrecenben, akkor nagyot csalódott

Cívishír | 2024. 03. 17. | 15:50:31
Szabó Nináék éppen csak alul maradtak.
Ha sima győzelmet várt a BL-győztes Debrecenben, akkor nagyot csalódott
Szabó Nina hat gólig jutott a sztárcsapat ellen (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

29-28-ra kikapott a DVSC Schaeffler a Vipers Kristiansand együttesétől a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A március 17-i debreceni találkozón – amelyet a Loki legjobbja, Vámos Petra bokasérülés miatt kihagyni kényszerült – a BL utolsó három idényének győztese talán nem számított olyan makacs ellenállásra, mint amit Tóvizi Petráék mutattak. Azonban a mieink nemcsak szólamokban, hanem valóságosan is beleálltak a meccsbe, amelyet csak a végjátékában veszítettek el. A Vipers francia légiósa, Océane Sercien-Ugolin – aki a következő szezont már Debrecenben kezdi – nem lépett pályára.

A DVSC-nél Gabriel – Grosch, Kácsor, Füzi-Tóvizi, Szabó N., Planéta, Petrus, a norvégoknál Lunde – Knedlikova, Vjahirjeva, Arcos Poveda, Tchaptchet Defo, Abbingh, Naes Andersen volt a kezdő. Abbingh átlövése hozta az első gólt, a másik oldalon Lunde sikerrel nyúlt le Planéta labdájáért. Egy hatoson belüli védekezésért befújt hetes, és már 0-2. Planéta gyorsan szépített, de az újabb norvég találat sem késett (1-3, 4. perc).

Szabó Nina engedett el lapos lövést, 2-3, a jókora Tchaptchettől a bírók elvették a labdát, éppen Szabóval volt szabálytalan, Töpfner pedig már egyenlített büntetőből. A 7. percben újra Szabó, a balátlövő helyéről, ismét laposan, 4-3!
Gólváltás után Vjahirjeva pattintott nyolcról a debreceni kapuba lazán, de utána rosszul cserélt a Vipers, emiatt 2 perc és a Loki jöhetett. Haggerty-gól, Vjahirjeva álompasszából Naes Andersen, majd Abbingh volt eredményes, a másik oldalon Jovovics tört be jól – 7-7-re álltunk bő tíz perc után. 

Planéta Szimonetta passza Tamara Haggerty felé (Fotó: Cívishír)

A következő percekben több debreceni lövést blokkoltak a norvégok, a kontráik ültek, 9-11-re elléptek a 17. percben. Pontosabb Loki-passzok, de főleg a jó védekezés volt az, aminek eredményeként a 21. percben egalizáltak a piros-fehérek, 12-12! Szabó, Jovovics és a kapuban Gabrielt váltó Bartulovic tették hozzá a legtöbbet! Petrus parádés felső sarkos lövésével lett 14-13, de a norvégok két góllal igyekeztek hűteni a kedélyeket. 

Bő 25 perc után 15-15-re állt a meccs, amikor Lunde védte bravúrral Jovovics lövését. Labdavesztések mindkét oldalon, közben Vjahirjeva angolnaként a résekbe csusszanva harcolt ki hetest vagy állíttatott ki debrecenit. A lefújás előtt Petrus villant a balszélen, Lunde lába alatt juttatta a labdát a halóba, vastaps, 16-16. Ezzel mehettek szünetre a csapatok.

A felépítésében az orosz világsztár Vjahirjevát idéző Szabó Nina talált rést és szerzett gólt a második félidő elején. A 33. percben Töpfner büntetett itt, Abbingh ott, 19-19, majd Vjahirjeva bújt be ismét két védő között. Azonban az orosz hiába találta fejen Bartulovicsot a góljánál, csak a reklamáló Szilágyi Zoltán kapott sárga lapot, a találatot nem érvénytelenítették.

A 37. percben a spanyol Arcos Poveda borított fel két debrecenit, az ellenakciónál Petrus és Knedlikova akadt össze. Vjahirjeváról állították ki Jovovicsot, a büntetőt Gabriel hárította, maradt egál, 21-21. Gólt alig, küzdelmet, iramot annál inkább hozott a következő periódus, amelynek végén, a 41. percben a DVSC-nek sikerült gólt szereznie, 22-21. Sőt, Szabó révén – két távolival – már három volt közte, fantasztikus volt az MTK-ból visszatért kölcsönjátékos!

Így őrültek a debreceniek a többgólos vezetésnek a második félidő derekán (Fotó: Cívishír)

Bár Vjahirjeva őrzése továbbra is okozott gondokat, megakadt a lemez a Vipersnél, ha szerencsénk is volt a kapufával. Petrus újabb remek megmozdulása 25-22-re módosította az állást a 46. percben, amit mindkét oldalon nagyszerű védések követtek; a Lokinál a francia Gabriel is megérkezett a meccsbe, bonjour Catherine!

Az 51. percben Tchaptchet fellökéséért leküldték Planétát, de még hetest is kaptak a norvégok – nem volt az –, a büntetőt bevarrta Vjahirjeva, 26-23. Újabb vendéggól miatt időt kért Szilágyi Zoltán az 53. percben, de Abbingh ezt követő sokadik átlövésgólját sem tudtuk elkerülni; cserébe Planéta is betalált, 27-25.

Négy perccel a vége előtt újra a holland tüzelt, egyenlített a Vipers, sőt Vjahirjeva a vezetést is megszerezte csapatának az 58. percben, 27-28. A finisben higgadt, pontos, eredményes volt a Vipers, hosszan támadtak, egygólos norvég győzelem lett a vége. 

A debreceni közönség felállva éltette Planétáékat, akik a vereség miatt szipogva köszönték a tapsot. Nem sok híja volt a bravúrgyőzelemnek, amennyiben a DVSC képes megismételni ezt a produkciót, közel sincs lefutva a nyolcaddöntős versenyfutás.

Visszavágó március 23-án, szombaton 18 órakor a dél-norvégiai Kristiansandban!

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés
DVSC Schaeffler – Vipers Kristiansand  28-29 (16-16)
Debrecen 2000 néző. B: Lovin, Stancu (románok)
DVSC: Gabriel – Grosch 1, Kácsor, Füzi-Tóvizi, Planéta 5, Szabó N. 6, Petrus 3. Csere: Bartulovic (kapus), Töpfner 5 (5), Haggerty 2, Jovovics 5, Hornyák D., Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán
Kristiansand: Lunde – Knedliková 1, Vjahirjeva 7 (1), Arcos Poveda 1, Tchaptchet, Abbingh 13 (5), S. Andersen 6. Csere: Börjesson (kapus), Waade, Höve, Roberts 1, Schulze Hesselberg. Edző: Tomás Hlavaty
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: – Büszkék lehetünk a lányokra, megtettük, ami tőlünk tellett. Az volt a célunk, hogy mindent kiadjunk magunkból, ez sikerült. A cserék sok pluszt tudtak hozzátenni, ez is kellett a szoros meccshez. A végjátékra sajnos elfogytunk kicsit. Nem a továbbjutáson járt az eszünk, hazai pályán szerettünk volna győzni. Bízom benne, hogy idegenben is ugyanilyen jó mérkőzést tudunk játszani.
Tomas Hlavaty: – Fantasztikus hangulat volt a csarnokban, öröm volt ilyen miliőben játszani. Nagyon kemény és fárasztó mérkőzést játszottunk. Védekezésben sajnos sokat hibáztunk, így a hazaiak 4 góllal is vezettek, de az a csapatom erejét mutatja, hogy onnan is vissza tudtunk jönni és végül megnyertük a találkozót. Tanulnunk kell ebből a meccsből, mert magas színvonalú volt.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor Zelenszkijjel tárgyalt
Orbán Viktor Zelenszkijjel tárgyalt
A tárgyalás kiemelt témája a háború és béke kérdése volt.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.