Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drága a személyi kölcsön? Csökkentsük a költségeket okosan!

civishir.hu | 2024. 04. 25. | 14:23:42
XXX
Drága a személyi kölcsön? Csökkentsük a költségeket okosan!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb hiteltípus, mivel nagyon egyszerűen és gyorsan lehet igényelni. Ha pénzre van szükségünk, akkor nem elég bemenni az első bankba, hanem érdemes előtte tájékozódni, hogy pénzügyileg valóban a legoptimálisabb döntést hozzuk, ugyanis a megfelelő tudás birtokában csökkenthetjük a költségeket.

Az akolcson.hu weboldalán személyi kölcsön témában kalkulátor, rengeteg hasznos cikk és tudásanyag található, melyek segítenek, hogy eligazodjunk a pénzügyi világ és a hitelfelvétel útvesztőjében. Emellett a kalkulátor is nagy segítségünkre lehet.

A személyi kölcsön költségeinek csökkentése

A költségek csökkentésére jó módszer lehet egy új számla nyitása, ugyanakkor ez a megközelítés attól is függ, hogy melyik pénzintézetnél, milyen feltételek mentén igényeljük a hitelt, valamint az új számla milyen típusú.

Némely bankok hűségprogramokat kínálnak az ügyfeleknek, melyekkel élve különféle kedvezményekben részesülhetünk. Ezek a programok általában egy meglévő számla hosszú távú megtartásával vagy pedig egy új nyitásával járnak együtt. Emellett az új bankszámla nyitásával akár a különféle költségek és díjak is csökkenthetők, mely hosszú távon nagyon előnyös lehet, hiszen jelentős megtakarítást érhetünk el általa.

Természetesen nem az a megoldás, hogy azonnal nyitunk egy számlát, hanem először alapos tájékozódásra van szükség, hogy biztosan jól járjunk anyagilag és a döntésünk ténylegesen a költségek csökkenéséhez vezessen.

Vállalt havi jóváírás és jövedelem általi előnyök

Vannak pénzintézetek, melyek rendszeres jövedelemátutalás, illetve vállalt rendszeres havi jóváírás kapcsán sokkal kedvezőbb feltételek mentén kínálnak személyi hitelt. Ezenkívül nagyon gyakran kedvezőbb kamat érhető el magasabb havi jövedelemmel. A többség esetében a jövedelem fix, azonban hasznos tipp lehet, ha több családtag fizetése egy bankszámlára érkezik.

Igényelt összeg és a kamat

A kamatok nagyságára többek közt az igényelt hitelösszeg is kihatással van. Vagyis jobban járunk, ha valóban csak akkora összeget veszünk fel, amire ténylegesen szükségünk van, mivel így megúszhatjuk, hogy magasabb legyen a kamat.

Ha nagyon magas összegre van szükségünk, akkor érdemes mérlegelni, hogy egy másik hiteltípust választunk, például egy szabad felhasználású jelzáloghitelt, melynek esetében kedvezőbb feltételekkel találkozhatunk.

Lehetőségek, melyekkel érdemes élni

Bizonyos időközönként a bankok úgynevezett kamatakciókat kínálnak, melyek gyakorlatilag olyan promóciók, amelyek során a személyi kölcsönök kedvezményes kamatokkal érhetők el. Ha a pénzintézet előtörlesztési lehetőséget kínál díjmentesen, akkor célszerű azzal is élni, mivel így csökkenthetjük a kamatköltségeket, illetve a teljes visszafizetendő összeget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Menczer: „mi magyarbarát politikát folytatunk”
Menczer: „mi magyarbarát politikát folytatunk”
A kommunikációs igazgató szerint a tét óriási.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.