Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben

mti | 2024. 04. 19. | 10:23:17
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára az április 18-i, debreceni rendezvényen (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktor rendszerét egy baloldali, erős, szociáldemokrata kormány fogja leváltani erős, szociáldemokrata programmal - jelentette ki a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője április 18-án, csütörtökön Debrecenben.

Dobrev Klára a belvárosban tartott választási rendezvényen azt mondta, felkészültek a kormányzásra, nincs idő várni 2026-ig, ezért, ha az európai parlamenti választáson győznek, előre hozott országgyűlés választásokat követelnek.

Az ellenzéki politikus szerint az a feladatuk, hogy a NER összeomlását gyorsabbá tegyék, s annak a meggyőződésének adott hangot, hogy sokkal többen vannak ma Magyarországon azok, akik a Fidesz bukását akarják, mint akik marasztalnák őket.

"Az ország 95-97 százaléka szenved Orbán Viktor rendszerétől, a mi feladatunk ezt a többséget elvinni az európai parlamenti és az önkormányzati választásra" - vélekedett. Dobrev Klára kijelentette: nem kell az ellenzéknek szavazókat keresni, nem kell kiábrándult fideszeseket keresni. "Minden egyes alkalommal, amikor kiábrándult fideszes szavazók után járkált az ellenzék, semmi mást nem tett, mint kiábrándult ellenzéki szavazókat hagyott maga után" - mondta, hozzátéve: ennek véget vetnek.

"Az ellenzék azért van, hogy leváltsa a kormányt. Aki az ellenzéket akarja leváltani, az kormánypárti" - hangoztatta, megjegyezve: nem hagyják, hogy Orbán Viktor vagy bárki más "trükkös módon tovább szalámizza, darabolja ezt az ellenzéket". Szavai szerint ezért hozták létre a DK, a szocialisták és a Párbeszéd szövetségét; róluk tudhatják az emberek, honnan jöttek és mit akarnak, valamint azt is, hogy velük nemcsak a rendszert megbuktatni, hanem kormányozni is lehet.

Aki velünk van, az soha többé nem lesz egyedül (...) az az ellenzék legnagyobb és legerősebb szövetségéhez tartozik, és részese lesz egy európai, tisztességes Magyarország megteremtésének. Jöjjenek velem!"

- zárta beszédét Dobrev Klára Debrecenben.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szintén úgy vélekedett, hogy a három párt együttműködésével a legerősebb baloldali közösséget hozták létre.

Debrecenre utalva azt mondta, nem törvényszerű, hogy a városban mindig a Fidesznek kell nyernie. Üdvözölte, hogy megszületett az együttműködés, s azon meggyőződésének adott hangot, hogy Mándi László ellenzéki közös jelölt le fogja győzni a választáson Papp László kormánypárti polgármestert.

A szocialista pártelnök a szociáldemokratákat régi harcosoknak nevezte, akik "nem az utolsó pillanatban lovagolják meg" a közhangulatot. Hozzátette: neki nem kell a Fidesz Orbán Viktor nélkül sem, "ilyen autoriter rendszert csak baloldalról lehet legyőzni".

Szabó Tímea, a Párbeszéd - Zöldek ügyvezető társelnöke szerint Magyarországon ma nem jó élni, de ellenzéki összefogás, együttműködés nélkül nem lesz jobb hely az ország. Azt mondta, nem alkudtak meg eddig, és ezután sem fognak megalkudni a Fidesszel. Szerinte Magyarországon mindig van messiásvárás, ami nem mindig jön be, s általában jobboldalról jönnek ezek a messiások. Fontos beszélni a korrupcióról, a közélet megtisztításáról, de "azt nem lehet megenni". Szabó Tímea a bérek, a nyugdíjak, az egészségügy és az oktatás rendbetételét jelölte meg a legfontosabb feladatok között.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Egy magyarországi mecset elleni támadást tervezett a 15 éves fiú
Egy magyarországi mecset elleni támadást tervezett a 15 éves fiú
Követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon.
Gazdaság
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az első negyedéves GDP-adat azt jelzi, hogy a gazdaság újra visszatért a növekedési pályára.
Nem akarunk annyit dolgozni, és ennek máris megvannak a következményei
Schöllhammer: Putyin rosszul méri fel, hogy Európa vagy Kína a veszélyesebb Oroszországra.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.