Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceni bunyós nem értette, mi történt

| 2023. 12. 17. | 09:19:23
Bernáth Attila kikapott a döntőben.
A debreceni bunyós nem értette, mi történt
Bernáth (j.) kikapott a 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokság 51 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A férfi 57 kilogramm fináléja hozta a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett 100. Papp László ökölvívó magyar bajnokság legnagyobb meglepetését, mivel Koloszár Valentin feladásra késztette az Európa-bajnoki bronzérmes Veres Rolandot.

A jubileumi ob 24 fináléját két részletben rendezték meg a Nemzeti Sportcsarnokban, melynek lelátói megteltek az aranymeccsekre, az esti program kezdetén pedig a legendás Roy Jones Jr. köszöntötte a döntő résztvevőit és a közönséget.

Az első felvonás során a női meccsek voltak túlsúlyban. A "legkönnyebb" dolga pedig Magyarország első női olimpiai kvótásának, Hámori Lucának volt, mivel a 66 kilogramm másik finalistája, Nagy Ramóna az elődöntőben kézsérülést szenvedett, így nem tudott ringbe lépni. Hámori vállsérüléssel bokszolta végig az ob-t, mely után a jövő héten műtét, majd egy-két hónap kihagyás vár rá.

Az esti program egészen kiváló meccseket hozott és az egész torna legnagyobb szenzációját. A férfiak 57 kilogrammos kategóriájának toronymagas esélyese az Európa-bajnoki bronzérmes Veres Roland volt, aki a júniusi Európa Játékokon egyetlen mérkőzésre volt a párizsi kvóta megszerzésétől. Ezúttal viszont nagyon formán kívül bokszolt, riválisa, Koloszár Valentin láthatóan nagyon meglepte agresszív, nagy tempójú bokszával. Koloszár már az első menetben is nehézséget okozott Veresnek, a másodikban pedig egyértelmű fölénybe került, több nagy erejű tiszta találata volt, Verest pedig fogásért intették is. A meccs nagyon egyoldalú volt ekkor, majd a második szünet végén Veres edzője jelezte, hogy tanítványa feladja a küzdelmet.

Az este során a legnagyobb várakozás talán az 51 kilogramm fináléját előzte meg, amely be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a címvédő Bernáth Attila látványos, sok ütéssel tarkított csatát vívott a tavaly az 54 kilósok között győztes Szaka Istvánnal. Az összecsapáson Szaka volt a kezdeményező, végig ő ment előre, Bernáth pedig kontrabokszra rendezkedett be. A két sportoló kilenc percen át élvezetes csatát vívott, a végén mindketten ünnepeltették magukat, később viszont csak Szaka lehetett igazán boldog, mivel egyhangú pontozással győzött. Bernáth pedig láthatóan értetlenül állt az eredmény előtt.

A nap meccse Szakáéké volt, a bajnokság kiütése viszont az 54 kilogrammos Virbán Gáboré, aki a döntő első menetében egy villámgyors jobb horoggal tisztán állon találta a honosítás alatt álló, ukrajnai Bilostoskyi Rostyslavot, aki elterült, majd ugyan felállt, de láthatólag megfogta az ütés, a mérkőzésvezető pedig nem engedte tovább a meccset.

Az elmúlt napokban remeklő tinédzserek közül a 18 éves Gémes Levente (71 kg) jó mérkőzésen legyőzte Oroyowve Isaacot és megszerezte karrierje első felnőtt bajnoki címét. A 19 esztendős Énekes Dominiknek ugyanakkor meg kellett elégednie az ezüstéremmel, mivel a 67 kilósok döntőjében egyhangú pontozással kikapott Buza Rafaeltől.

A debreceniek eredményei:
nők:
81 kg:
Nagy Tímea (Kőbánya)-Komjáthi Nóra (DVSC) leléptetés az 1. menetben
férfiak:
51 kg:
Szaka István (UTE)-Bernáth Attila (DVSC) 5-0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Új emlékpontja lehet Berettyóújfalunak
Új emlékpontja lehet Berettyóújfalunak
Képzőművészek és iparművészek víziót várják.
Gazdaság
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.