Hirdetés

Vigyázz, a tél nem játék!

police.hu

2016.01.04. 15:52

Vigyázz, a tél nem játék!
(Fotó: mti)

Debrecenben is jeges, havas minden út.

Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a csúszós, jeges utak fokozott figyelmet és körültekintést igényelnek a közúti közlekedés valamennyi résztvevőjétől.

A balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási-, és útviszonyoknak megfelelően választják meg sebességüket. A gyalogosok és kerékpárosok esetében a legnagyobb baleseti kockázatot az észlelhetőség hiánya jelenti. A kerékpárosoknál a prizmák és a jól működő világítások, illetve a láthatósági mellény, a gyalogosoknál pedig - lakott területen kívül - a láthatósági mellény a biztonságos közlekedés alapfeltétele.

- áll a rendőrség közleményében. Felhívják a figyelmet arra is, hogy télen a rosszabb látási viszonyok miatt célszerű a gépjárművezetőknek nagyobb követési távolságot tartani és az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezetni. A hirtelen kormány-, vagy fékmozdulatok helyett a sebességet – amennyiben lehetőség van rá - gázlevétellel és motorfékkel csökkentsék!

Elengedhetetlen a közlekedők számára a gépjárművek felkészítése is. A gépkocsival közlekedők jól működő ablaktörlővel, megfelelően működő páramentesítővel, téli ablakmosó folyadékkal, jégoldó sprayel és kézi jégkaparóval induljanak el.

Hosszabb útra indulóknak, ha az útviszonyok vagy egy baleset miatt megállni kényszerülnek, szükségük lehet takaróra, meleg italra, hóláncra, vontatókötélre. Ezeket is tanácsos bekészíteni a gépjárművekbe. Indulás előtt kísérjék figyelemmel a közlekedéssel és az időjárással kapcsolatos híradásokat

- tánacsolja a rendőrség.

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés