Hirdetés

Varga Zoltán: Orbán udvari bohócot csinált Debrecen közgyűléséből!

CH

2016.02.21. 09:08

Varga Zoltán: Orbán udvari bohócot csinált Debrecen közgyűléséből!
Menekültek a budapesti Keleti pályaudvarnál 2015 nyarán (Fotó: illusztráció)

Az ellenzéki képviselő követelésekkel állt elő.

Hirdetés

Közlemény megírására sarkallta a brüsszeli csúcs Varga Zoltánt, a DK debreceni képviselőjét. A politikus felidézte, hogy alig egy hónapja Debrecen város közgyűlése, Papp László polgármester előterjesztésében, sürgősséggel tárgyalta az „Állásfoglalás az európai Unió által meghatározott kötelező betelepítési kvóta elutasítása tárgyában” határozati javaslatot, amit el is fogadott a város fideszes többsége.

Mára kiderült, hogy Orbán Viktor – nagyon helyesen – viszont aláírta menekültek kvóták szerinti elosztását

- írja Varga Zoltán, aki mindamellett, hogy személy szerint üdvözli Orbán Viktor döntését, úgy véli a debreceni közgyűlés lehetetlen helyzetbe került, hiszen a rapid módon elfogadott közgyűlési határozat gyökeresen ellentétes a miniszterelnök tegnapi lépésével.

Nem tudom, hogy a Fidesz támogatói, az utcákon, a kvóta ellen hónapok óta aláírást gyűjtő aktivisták, és maga Papp László Debrecen polgármestere -, aki az amúgy gyalázatos előterjesztést jegyzi, - mindezt hogy élik meg, de azt tudom, hogy tűrhetetlen, hogy Orbán Viktor – már elnézést a kifejezésért – csörgősipkás udvari bohócot csináljon egy város közgyűléséből! Ezért elvárom Papp Lászlótól, hogy jelen nemtelen helyzetet haladéktalanul oldja fel! A januári állásfoglaláshoz hasonlóan, sürgősséggel, még a februári közgyűlésen fogadjon el Debrecen város közgyűlése egy újabb határozatot, melyben visszavonja januári állásfoglalását, és egyben üdvözli Orbán Viktor megvilágosodását, ésszerű döntését, a betelepítési kvóták ügyében

- így Varga, aki szerint ha ez nem történik meg, akkor fel kell szólítani, hogy kérjen bocsánatot a debreceniektől.

Mit szavazott meg Orbán?

Az ellenzéki pártok egységesen bírálták Orbán Viktort, amiért megszavazta azt a közös uniós dokumentumot, amely támogatja a menekültek kvóta szerinti szétosztását a tagállamok között. Az EU-csúcs záródokumentuma szerint Magyarországra is érkezhetnek menekültek. A Jobbik szerint Orbán elárulta a magyarokat.

Az ellenzéki párt nyilatkozataira reagáló fideszes közlemény szerint a Jobbik és a Gyurcsány-párt idegen érdekeket szolgálnak, nem támogatták a kerítés megépítését, a bevándorlási szabályok szigorítását, és azt sem, hogy katonákkal és rendőrökkel védjék meg a határokat az illegális bevándorlóktól.

A Fidesz kiemelte: a magyar és a szlovák kormány volt az első, amely az Európai Bíróságon is megtámadta az uniós betelepítési kvótát, amely napirenden lesz a következő EU-csúcson is. Orbán szerint a többség a kvóta mellett érvelt Brüsszelben, és ennek elhárítása és kivédése lesz az elkövetkezendő hetek feladata és erről is szól majd az előre hozott márciusi uniós csúcsértekezlet is.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés