Hirdetés

Rengeteg autót törtek fel Debrecenben

police.hu

2016.02.19. 12:03

Rengeteg autót törtek fel Debrecenben
Kép: police.hu

A bent hagyott értékekre utaztak - bezúzták az ablakokat.

Hirdetés

A debreceni rendőrök elfogtak három gyanúsítottat, akik összesen 25 gépkocsit törhettek fel. 

A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást két hajdúhadházi és egy debreceni lakossal szemben.

Panzióban kapták el egyiküket

A rendelkezésre álló adatok szerint február 1-jén 14 óra 20 perc körül a helyi rendőrök megjelentek egy Debrecen, Széchenyi utcában található panzióban. Az egyenruhásoknak olyan információ jutott a tudomásukra, hogy ott tartózkodik egy 28 éves hajdúhadházi nő, aki a gyanú szerint társával együtt több gépjárművet is feltört Debrecenben. A rendőrök a panzió egyik szobájában elfogták P. Krisztinát és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók a nőt gyanúsítottként kihallgatták.

A másik két gyanúsított is megkerült

A megalapozott gyanú szerint P. Krisztina társával, L. Róberttel 2015. novemberben 14 gépjárművet tört fel Debrecenben, amelyekből különböző értéktárgyakat tulajdonítottak el. A nőt kihallgatását követően a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy L. Róbert 2015. december és 2016. február között egy 16 éves lánnyal együtt további 11 gépkocsit tört fel szintén Debrecenben. A nyomozók L. Róbert és a fiatalkorú lány ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

A fiatal lányt a rendőrök február 16-án 19 óra 5 perckor Debrecen, Gyopár utcában igazoltatták, majd elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. A Debreceni Rendőrkapitányság Gépjármű-felderítési Alosztály nyomozói gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették a hajdúhadházi lakost. A rendőrök február 17-én 11 órakor Debrecen, Iparkamara utcában látták meg a 38 éves L. Róbertet, akit elfogtak. Az igazoltatás során a járőrök megállapították, hogy a férfi nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított helyi férfit a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe. P. Krisztina és a fiatalkorú lány az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés