Hirdetés

Ötmilliárdot kap Debrecen a kormánytól

mti

2016.03.10. 16:19

Ötmilliárdot kap Debrecen a kormánytól
Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója (Fotó: mti)

Ennyivel támogatják a Richter fejlesztést.

Hirdetés

A magyar kormány 5 milliárd forinttal támogatja a Richter gyógyszergyár 15 milliárd forintos biotechnológiai kapacitásbővítő beruházását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. Kiemelte: a debreceni kapacitásbővítés révén 125 új munkahely jön létre magasan kvalifikált speciális munkakörben.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a debreceni üzem fejlesztése az idén kezdődik, és 2018-ban fejeződik be.

Szijjártó Péter kiemelte, a Richter bizonyítja, hogy Magyarországon világszínvonalú, nagy hozzáadott értékkel rendelkező termékeket lehet gyártani, és a kiváló minőségű termékek jelentős hányadát exportpiacon lehet értékesíteni. A magyar export rekordot döntött tavaly - emlékeztetett a miniszter, aki szerint ez nem lett volna lehetséges, ha a gyógyszerexport nem ér el ugyancsak rekordot.

Tavaly volt minden idők legmagasabb magyar gyógyszerkivitele, 4,5 milliárd euró értékben, ebből 1,2 milliárd a Richter kiviteléhez kötődik

- ismertette a miniszter, aki kiemelte: a Richter elsőszámú exportpiaca Oroszország, a magyar kormány minden eszközzel támogatja a hazai gyógyszergyár ottani pozícióját. A külgazdasági miniszter kitért arra, hogy a Richter beszállítóinak 75 százaléka magyar cég, amelyek tavaly így 75 milliárd forint bevételre tettek szert.

A külgazdasági miniszter úgy értékelte, hogy Debrecen és a Richter együttműködése hatékony, a város vonzó befektetési célponttá vált, ahol további beruházások bejelentése várható.

Papp László, Debrecen polgármestere megköszönte a kormány támogatását, a Richter cég városba vetett bizalmát. Debrecen gazdaságfejlesztésében a technológiai iparágak, a magas hozzáadott értéket jelentő termelést preferálja, a város innovációs programja sikeres - jelentette ki a polgármester megemlítve, hogy 2010 és 2015 között 50 százalékkal nőtt a város iparűzési adóbevétele.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés