Hirdetés

Megható sorokkal búcsúzott elhunyt kollégájától egy tiszafüredi mentős

civishir.hu

2016.02.19. 12:31

Megható sorokkal búcsúzott elhunyt kollégájától egy tiszafüredi mentős
Fotó: Facebook / Országos Mentőszolgálat

"Ezek vagyunk mi, egy gyorsan égő fáklya."

Hirdetés

Megható sorokkal búcsúzott elhunyt kollégájától a Tiszafüredi Mentőállomáson szolgáló Balogh László. Írását az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán tették közzé.

Mentősök vagyunk, és Emberek! Fújhat a nyirkos hideg szél, lehet fáradt, gonosz sár, mikor a melegből ki sem mennél, de valahol egy gyenge hang reménykedve téged vár. Száguldva robogunk a sötétben, s az út, mint végtelen folyam magával sodor az éjben, és halk morajú énekével, szívünk együtt dobban. Suhanva haladunk, megyünk, talán majd célba is jutunk, vagy szótlanul a múlté leszünk és megsebezzük mindazokat, akiket majd hátra hagyunk. De egy mentős sosem sír, könny helyett eső áztatja arcát, bár szívébe tőrként hasít a kín, mikor már tehetetlenül, karjaiban tartja társát. Ezek vagyunk mi, egy gyorsan égő fáklya, szívünkön kívül nincs semmink, belülről is vérzünk, de ezt már senki sem látja. Jó barát, ki e sorokat olvasod, fogadj picit a szívedbe, s ha távolról szirénánkat hallod tengernyi gondjaid mellett jussunk majd az eszedbe. Van egy csapat, ki ha kell, életét adja érted, mindhalálig, tűzön-vízen átkel, hogy megmentse szeretteid, vagy esetleg téged. Suhanva messzire megyünk. Ki tudja hová jutunk? Talán egyszer megérkezünk, s ott majd végre véget ér háborgatott utunk. Ott majd talán nem fog bántani már senki, ott lesz majd a mentős boldog, s fáradt testéből a lélek megpihenve megy ki.


Nyugodj Békében Gabi!!!

Balesetet szenvedtek

Február 16-án, reggel 6 óra után nem sokkal halálos mentőbaleset történt Szolnok megyében. A Kunhegyesi Mentőállomás mentőgépkocsiját szülő nőhöz riasztották, de útközben árokba borult. Az autóban szolgáló mentőápoló életét sajnos hosszas küzdelemmel sem sikerült megmenteni, a mentőgépkocsivezetőt súlyos sérülésekkel a debreceni klinikára vitték.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés