Hirdetés

Kinn a Tisza...

MTI/TIVIZIG

2016.02.22. 11:59

Kinn a Tisza...
Fotó: Facebook / Tiszacsegei Rév

Tetőzik az árhullám.

Hirdetés

A belvíz már 75 ezer hektárnyi területet öntött el az országban, ebből 39 ezer hektár vetés és szántó, a legnagyobb elöntést, 23,8 ezer hektárt a Közép-Tisza vidékén regisztrálták - közölte az Országos Vízügyi Igazgatóság február 22-én, hétfőn az internetes oldalán. 

Tovább romlik a helyzet

A tájékoztatás szerint az utóbbi hetek csapadékos időjárásának következtében 12 vízügyi igazgatóság területén, 53 belvízvédelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség: 25 szakaszon első fokon, 27 szakaszon másodfokon védekeznek. Országosan 222 szivattyútelep üzemel, naponta 11,5 millió köbméter vizet átemelve. A belvízi védeke­zésben az igazgatóságok 581 dolgozója vesz részt, legfon­tosabb feladatuk a folyamatos szivattyúzás, a csatornák, műtárgyak állapotának ellenőrzése, valamint az elöntéssel érintett területek bejárása.

Az elkövetkező hat napban nyugaton és délen 10-15 milliméter, másutt 3-7 milliméter csapadék várható.

Árad a Tisza

A Tisza bal parti Tiszafüred-Tiszakeszi árvízvédelmi szakaszon első fokú készültséget tart fenn a TIVIZIG. Tiszapalkonyánál 558 centiméter volt a folyó vízállása február 22-én, hétfőn reggel 8 órakor. Továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyón a 09.09-es számú Bucsa-Nádudvar árvízvédelmi szakaszon. Mindkét vízfolyáson a kialakult árhullám tetőzés közeli állapotban van. Az igazgatóság munkatársai figyelő és őrszolgálatot látnak el a két árvízvédelmi szakaszon.  

Most a parti sétány padján ülve is megmoshatjuk a lábunkat a Tiszában - írják a Tiszacsegei Rév Facebook-oldalán.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés