Hirdetés

Két embert mentettek meg a fagyhaláltól a Nagyerdőn

police.hu

2016.01.04. 13:01

Fabódéból vitték hajléktalanszállóra a két férfit Debrecenben.

Hirdetés

A rendőrök január 2-án este Nagyerdő területén járőröztek, ellenőrizték azokat a helyeket is, ahol megfordulhatnak fedél nélkül élő emberek. Az ellenőrzés során a járőrök a Pallagi út melletti park egyik fabódéjában megláttak két földön fekvő férfit, akikről azt sem lehetett tudni, hogy mióta lehetnek a fagypont alatti hidegben. A járőrök meleg teát adtak a 61 és 65 éves férfiaknak, és értesítették az egyik helyi szociális intézmény munkatársait, akik a két fedél nélkül élőt – a kihűlés elkerülése érdekében – hajléktalanszállóra vitték.

Hajdú-Bihar megyében a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök folyamatosan ellenőrzik azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg utcán élő emberek, akik ki vannak téve a hideg idő veszélyeinek. Az ellenőrzések kiterjednek a parkokra, buszmegállókra és a vasútállomásokra is. A rendőrök rendszeresen megfordulnak a ritkábban lakott településrészeken és a tanyák környékén, ahol főként szerény körülmények között élő időskorúak laknak, akik egyedül élnek, életkoruk és/vagy egészségi állapotuk vagy vagyoni helyzetük miatt nem tudják fűteni a lakásukat.

A lakosság segítségét kérik

A kihűlés következtében beálló halál megelőzhető! A tragédiák megelőzése összefogást igényel, amelyben kiemelkedő szerepe van a családnak és a lakókörnyezetnek.

A rendőrség kéri a lakosságot, hogy senki ne menjen el a hidegben földön vagy padon fekvő ember mellett! Amennyiben tudomásukra jut, vagy ismernek olyan személyt, aki fűtetlen lakásban él, akkor értesítsék az illetékes hatóságokat. Kérjenek segítséget a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés