Két debreceni fejét követeli az MSZP

civishir.hu

2016.02.09. 18:22

Két debreceni fejét követeli az MSZP

Politikamentes iskola Kósával, Pósánnal, Tasóval?

Hirdetés

A kedden kezdődő Nemzeti Köznevelési Kerekasztal első ülése kapcsán hívta fel a figyelmet az oktatás Debrecenben is ellehetetlenült helyzetére: Pallás György (aki maga is nyugalmazott pedagógus, iskolaigazgató) és Huszka Imre utaltak rá, ugyanezen a napon rendezték a Szakképzési Centrum első félévi tanácskozását, amire a városi szakképző iskolák nevelőtestületeit várták. Az MSZP-sek úgy értékelik, hirtelen elég sokat konzultálnak azokkal, akiknek a véleményére korábban az oktatásirányítás semmilyen formában nem volt kíváncsi.

Tárgyalás van, eredmény nincs

A pedagógusok múlt heti demonstrációinak hatására sorra hívnak össze tanácsokozásokat, bizottságokat, miközben előre deklarálják: tárgyalni ugyan  kell, de rendszerszintű változtatásról, a korábbi elemek visszaállításáról nem lehet szó. A szocialisták kifejtették: a működési zavarok enyhítéséről, toldozás-foldozásról van szó.

Huszka és Pallás szerint a KLIK debreceni vezetője szakmailag hiteltelen, emberileg alkalmatlan a pozíció betöltésére, és nincsenek jó véleménnyel a Debreceni Intézményműködtető Központ vezetőjéről sem. 

Felszólítjuk Debrecen polgármesterét, hogy mind a két vezetőt váltsa le, és helyettük hozzáértő szakmai vezetőket nevezzen ki.

A szocialisták állítják, a múlt héten Debrecenben szerveztek fórumot a közoktatásról, ahol Szabó Gyula önkormányzati képviselő, iskolaigazgató a Nemzeti Pedagóguskar képviseletében hangsúlyozta, hogy a kar nem támogatja a munkabeszüntetéseket, demonstrációkat, a politika bevitelét az oktatásba. Ennek ellenére ma demonstratív jelleggel összehívták szakképző intézményeket - a 3. óra után tanítási szünetet rendeltek el – s a politikamentességet Kósa Lajos, Pósán László és Tasó László fideszes parlamenti képviselők biztosították...

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés