Hirdetés

Ingyen használható a debreceni töltőállomás

civishir.hu

2016.02.16. 19:00

Ingyen használható a debreceni töltőállomás
DV Parking

Nonstop igénybe vehető.

Hirdetés

Debrecenben, a Nagyerdei mélygarázsban alakították ki a város első elektromos gyorstöltőjét. Az E-ON és a város megállapodása értelmében az elektromos autók tulajdonosai két éven át ingyen tölthetik fel autójukat a gyorstöltő állomáson. Az üzemeltetést a DV Parking Kft. végzi. 

Szükséges a változás

Európában, így hazánkban is szükség van a közlekedésben felhasznált energiahordozók átalakítására, ugyanis a megtermelt energia 50 százalékát arra használjuk, hogy közlekedjünk, ennek az energiának a 90 százalékát pedig kőolajból állítjuk elő. Magyarországon, az elfogadott közlekedési stratégiában kiemelt helyet kapott a közlekedés környezeti kárainak csökkentése, a nem megújuló energiaforrások és nyersanyagok felhasználásának mérséklése. Az elektromos gépjárművek elterjesztése a többi között a környezetvédelem, az egészségvédelem és energiaracionalizálás egyik központi kérdése. 

Debrecenben már megvan a lehetőség

2013 januárjában életbe lépett az az európai uniós direktíva, amely előírja, hogy 2020-ig Magyarországon mintegy 68 ezer elektromos töltőállomást kell létesíteni, és ebből 7 000-nek nyilvánosnak kell lennie. Hazánkban a Jedlik Ányos Terv lesz az Európai Unió vonatkozó irányelvének hazai végrehajtó rendelkezése. Első lépésben rövid időn belül összesen 150 db villámtöltő telepítése történik meg az országban, melynek egyike a debreceni gyorstöltő. A Shodemo rendszerű töltőállomást a nap 24 órájában igénybe vehetik az elektromos autó tulajdonosok. Járműveiket néhány perc alatt fel tudják tölteni itt. A Nagyerdei mélygarázsban telepített gyorstöltő az első lépése az önkormányzatnak abba az irányba, hogy megteremtse a városban az elektromos autózás feltételeit.

Galéria

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés