Hirdetés

Rendőrségi akció indul a megyében!

police.hu

2016.02.17. 17:05

Rendőrségi akció indul a megyében!
A kép illusztráció

Az agresszív autósokra is vadásznak.

Hirdetés

A közlekedésrendészeti ellenőrzés a rendőrök elsősorban a tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok sofőrjeit ellenőrzi.

A nagygépeket ellenőrzik főként

Hajdú-Bihar megye illetékességi területén a rendőrök február 18-20. között TISPOL „European Operation Truck & Bus” elnevezésű fokozott ellenőrzést végeznek. Ennek keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidők megtartását, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

Az agresszív autósokra is vadásznak

Az ellenőrzés kiterjed a közlekedési balesetek megelőzésére, a zavartalan közlekedés biztosítására, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelésére. A rendőrség fokozott figyelmet fordít az ittas állapotban közlekedő vagy agresszív, szabályszegő, gyorshajtó sofőrök forgalomból történő kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. Az ittasan okozott balesetek megelőzése érdekében a rendőri intézkedések alkalmával a járművezetők ittasság ellenőrzésre is számíthatnak.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés