Hirdetés

Ez igen! Ilyen gépekkel távolsági buszozhatunk

civishir.hu

2016.01.05. 17:21

Ez igen! Ilyen gépekkel távolsági buszozhatunk

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. fejlesztése debreceni és nyíregyházi vonalakat is érint.

Hirdetés

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 2015. december végén, illetve 2016. január első hetében 20 darab használt autóbusz beszerzésével, továbbá 9 darab - korábban bérbe adott - autóbusz menetrend szerinti közlekedésbe történő visszaállításával növeli az utas-kiszolgálás színvonalát az észak-magyarországi közlekedési régióban. Alapvető célkitűzés, hogy a beszerzés, valamint átcsoportosítás megvalósítása kedvező hatást fejtsen ki a közszolgáltatási szerződésben vállalt kötelezettségek maradéktalan teljesítésére, a szolgáltatási színvonal emelésére és az utas-elégedettség növekedésére.

A 20 Irisbus CROSSWAY típusú jármű elsősorban távolsági autóbuszvonalakon áll az utazóközönség szolgálatába január első napjaitól.

Az előzőekben jelzett pozitív hatások érdekében az autóbuszok nagyobb befogadóképessége (54 ülő és 23 álló utas) révén a jövőben ezeken a járműveken álló utasok utazása is biztosított. Így a vevői oldalról jelentkező elégedettségen túlmenően – az alacsonyabb számban indítani szükséges rásegítő járatok miatt – költség- és környezeti terhelés csökkentő hatást is eredményeznek a beruházással kapcsolatos forgalomszervezési intézkedések.

A 12 méteres, teljesen megegyező kivitelű, 243 kW-os EURO V motorral felszerelt és teljes körűen klimatizált távolsági autóbuszokat közbeszerzés útján szerezte be az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Az alábbi viszonylatokon találkozhatnak velük az utasok

Berettyóújfalu-Ózd
Debrecen-Miskolc-Békéscsaba
Debrecen-Sátoraljaújhely
Debrecen-Nyíregyháza
Hajdúszoboszló-Miskolc
Miskolc-Eger-Debrecen
Miskolc-Eger
Emőd-Miskolc-Eger
Miskolc-Salgótarján
Tiszaújváros-Eger-Nyíregyháza
Miskolc-Szeged
Miskolc-Debrecen
Nyíregyháza-Eger
Ózd-Eger-Mezőkövesd
Ózd-Budapest, Ózd-Miskolc
Sátoraljaújhely-Debrecen
Kazincbarcika-Miskolc.

Nyíregyháza helyi közlekedésében is korszerűsödik az autóbusz-állomány. Kiemelt nagyjavítás során felújított 9 db MAZ típusú helyi kivitelű jármű váltja ki a magasabb életkorú autóbuszokat a megyeszékhelyen. Az átcsoportosított autóbuszok helyi közszolgáltatásában történő foglalkoztatásával célunk a szolgáltatás szintjének és megbízhatóságának növelése, ezáltal a közszolgáltatási szerződésben rögzített menetrend mind teljesebb, lehetőség szerint eltérés nélküli teljesítése. A 12 méteres autóbuszok alacsony padlóval, 3 ajtóval és klímával rendelkeznek. Korszerű, Mercedes EURO III-as motor biztosítja a hajtásukat.

Galéria

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés