Hirdetés

Éveken át házhoz vitték a drogot Debrecenben

police.hu

2016.03.10. 08:07

Éveken át házhoz vitték a drogot Debrecenben
police.hu

Magyarok és külföldiek is vásároltak.

Hirdetés

A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást G. Péter 35 éves debreceni férfi és hét társa ellen.

Családi "vállalkozás" lett

A gyanú szerint a férfi - 2014. augusztus 18-án történt elfogásáig - éveken át foglalkozott Debrecenben marihuána kereskedelemmel, melyet kezdetben egyedül végzett, majd élettársát és szűk baráti köréből további személyeket vont be a kábítószer értékesítési tevékenységbe. Többnyire a helyi felsőoktatási intézmény hallgatói részére adták el a drogot, gyakran a város területén házhoz is szállították a marihuánát.

Magyarok és külföldiek is vásárolták

A bűnszervezet hierarchikus rendszerben működött, a bűnözői csoport tagjainak sem bejelentett munkahelyük, sem legális jövedelmük nem volt, a kábítószer eladásából szerzett hasznot fordították megélhetésükre. Az eljárás során a nyomozók a teljes szervezetet felszámolták, három gyanúsított jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A beazonosított magyar és külföldi állampolgárságú kábítószer-fogyasztó személyeket szintén gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomásukkal együtt vállalták a helyi drogambulancián kábítószer-használatot kezelő ellátáson való részvételt.

Fegyvereket is tartottak

A bűnözői csoport tagjainak otthonaiban megtartott házkutatások alkalmával a nyomozók a kábítószeren, illetve annak értékesítésével összefüggő tárgyakon kívül lőfegyvereket, lőszereket, robbanóanyagot, robbantószert, különböző vegyi anyagokat, vegyszereket, valamint nagy értékű nemesfém tárgyakat találtak és foglaltak le. A bűnszervezet egyik tagjának debreceni lakóhelyén különböző fejlődési stádiumban lévő cannabisz növényeket, illetve ezek termesztéséhez, gondozásához szükséges tárgyakat és növényvédő szerek is lefoglaltak a rendőrök.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldi meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség részére.

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés