Hirdetés

Épül a Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka-Szatmárnémeti bicikliút

2016.01.03. 09:01

Épül a Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka-Szatmárnémeti bicikliút

Csak éppen érjük meg a végét!

Hirdetés

Elkészült a Győrtelek és Csenger közötti kerékpárút, amelynek építéséhez négy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település, Győrtelek, Ököritófülpös, Porcsalma és Pátyod önkormányzata kapott európai uniós pályázati támogatást - közölte a beruházás kommunikációs cégének vezető munkatársa. Az önkormányzatoknak saját forrást nem kellett biztosítaniuk a bicikliút építéséhez, a brüsszeli forrás száz százalékban fedezte a költségeket.

Győrtelektől, a Csenger határában húzódó Szamos-töltésig csaknem 7,7 kilométer hosszú kétsávos bicikliút épült. A településeken áthaladó szakaszokon pedig burkolati jellel elválasztott gyalogos- és kerékpárutat alakítottak ki. Az új kerékpárút a 49-es számú főút mentén halad a települések között. A főúton, amely a Csengersima és Pete közötti magyar-román határállomásra vezet, jelentős a teher- és személyautó-forgalom, így a korábban ott közlekedő kerékpárosok fokozott balesetveszélynek voltak kitéve.

A Győrtelek és Csenger közötti kerékpárút része a Rohod-Vaja-Mátészalka-Csengersima között tervezett bicikliút-hálózatnak. Oda csatlakozik majd a Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka-Szatmárnémeti (Románia) közötti bicikliút is, amely a következő években készül el teljesen.

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés