Hirdetés

Elkészült a magyar "halálutak" listája

szeretlekmagyarorszag.hu

2016.02.23. 11:15

Elkészült a magyar
http://sensorproject.eu/#!/splash

Debrecen is felkerült a térképre.

Hirdetés

Elkészült Magyarország útjainak kockázati térképe. Az uniós finanszírozású SENSoR (South East Neighbourhood Safe Routes, vagyis Biztonságos utak a délkelet-európai régióban) projekt célja összesen 15 ezer kilométernyi útszakasz kockázatbecslése. A térkép elkészülte csak az első lépés, a projekt következő feladata, hogy a közútkezelőknek és az önkormányzatoknak olyan javaslatokat tegyen, amik megoldást jelenthetnek a térképen látottakra. 

Hazánkban összesen 2918 kilométernyi útszakaszt vizsgált a KTI (Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.) a SENSoR partnereként. A szakemberek összevetették az egyes szakaszok forgalmi adatait a baleseti statisztikákkal.

A zölddel jelölt utak az ott elszenvedett balesetek alapján alacsony kockázatúak, a halványsárgával jelölt utak alacsony–közepes besorolásúak, és ahogy sötétedik a szín, úgy nő a kockázat is.

Debrecennél a 4-42-47 háromszög nem tűnik túl biztatónak, hiszen a három út közül kettő szinte teljesen fekete, a kimaradt 47-es pedig szinte végig piros. 

A felmérések alapján a magyar autópályák jó minőségűek és alacsony kockázati besorolásúak.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés