Hirdetés

Elismerést kapott a Debrecenben is működő multicég

MTI

2016.02.25. 08:03

Elismerést kapott a Debrecenben is működő multicég
Fotó: BT, Budapest

Kelet-Közép-Európa legjobb szolgáltató központja.

Hirdetés

Idén újabb elismerésben részesült a British Telecom (BT) hazai Regionális Szolgáltató Központja a 2015-ös kiválósági (Center of Excellence) díj után: ezúttal Kelet-Közép-Európa legjobb szolgáltató központjának választották a Budapesten és Debrecenben működő üzleti szolgáltató központot - közölte a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az MTI-vel.

Kelet-Közép-Európa legjobbja 

A tájékoztatás szerint a Varsóban megrendezett Central Eastern European Shared Services and Outsourcing Awards 2016 díjátadó gálán a szektor vezető szereplői is megjelentek, a világ 23 országából 129 vállalat képviseltette magát. A nemzetközi zsűri által kiválasztott díjazottak közül a BT Regionális Szolgáltató Központja nyerte el a Kelet-Közép-Európa legjobb szolgáltató központja díjat. 

2007 óta van jelen a BT Magyarországon

A BT Regionális Szolgáltató Központja 2007-ben három funkcióval kezdte meg működését hazánkban, jelenleg már több mint 50 különböző feladatkörben, 18 idegen nyelven, 1800 alkalmazottal, 3000-nél is több nemzetközi ügyfelet támogat. A szolgáltatási területek közé tartozik többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT-megoldások, valamint a különböző üzleti támogató szolgáltatások.

Az SSC szektor meghatározó jelentőségű

Az SSC-szektor (Szolgáltatóközpont - Shared Services Center) egyre növekvő magyarországi jelentősége a HIPA által kezelt beruházási projektekben is megmutatkozik: 2015-ben 67 pozitív befektetési döntés közül 12 az SSC szektorból került ki, ezzel az ágazat a második helyen végzett a járműipar után. Az újonnan létrehozott munkahelyek számát tekintve az SSC-szektor 17 százalékos részaránnyal, több mint 2200 új munkahellyel szintén a 2. helyet foglalta el.

Közel 40 ezer ember dolgozik az ágazatban

A HIPA adatbázisa szerint jelenleg közel 90 vállalat több mint 100 aktív szolgáltató központtal rendelkezik hazánkban, összesen mintegy 37 000 munkavállalót foglalkoztatva. A több mint két évtizedes tapasztalatoknak köszönhetően Magyarország mára érett, jól bevált lokációnak számít, ahová a projektek többsége Nyugat-Európából és az USA-ból érkezik - írták.

Hirdetés

Hozzászólás

HirdetésHirdetésHirdetés