Hirdetés

Debrecen a jég fogságába kerül

CH

2016.01.07. 16:00

Debrecen a jég fogságába kerül
Komoly jegesedésre lehet számítani (Fotó: CH)

Fokozott óvatosságra int a polgármesteri hivatal.

Hirdetés

A Debrecenre vonatkozó meteorológiai előrejelzések szerint 2016. január 7-én – csütörtökön – délutántól január 8-án – pénteken – reggelig erős, -10 fok körüli fagy várható. A talajon lévő havat, valamint az aktuális csapadékot – eső, havas eső – figyelembe véve komoly jegesedésre lehet számítani.

A polgármesteri hivatal a hatáskörébe tartozó minden intézkedést megtesz a várható helyzet kezelésére, azonban a főbb útvonalak és a mellékutak tapadási tényezője között jelentős eltérések lehetnek, ami balesetveszélyt jelent. Ezért felhívja a város lakói, valamint a városban közlekedő gépjárművezetők figyelmét arra, hogy a balesetveszély csökkentése érdekében az útviszonyok maximális figyelembe vételével, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Felhívja továbbá az ingatlantulajdonosok, ingatlant használók és -kezelők figyelmét arra, hogy az előírásoknak megfelelően gondoskodjanak az ingatlanaik előtti járdák síkosság-mentesítéséről – egyrészt az ingatlanokban élők, másrészt az arra közlekedők testi épségének védelme érdekében.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés