Hirdetés

Az Abigél középiskola egyre népszerűbb

civishir.hu

2016.01.13. 12:13

Az Abigél középiskola egyre népszerűbb

A debreceni sikerek önmagukért beszélnek.

Hirdetés

Az Abigél Többcélú Intézmény debreceni iskolájában a tanulás, tudás mellett meghatározó a diákok gondolkodásmódjának, hétköznapi életben való boldogulásának segítése, megtanítása is, továbbá a családias légkör megteremtése az intézményen belül – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Az alapítványi iskola, mely állami közfeladatot lát el, egyre népszerűbb, ám létkérdés, hogy sikereiket elmélyítsék a köztudatban is. 

Az Abigél Nyíregyházán alakult 2000-ben, 2005-ben Debrecenben, majd 2012-ben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két telephelyen kezdte meg működését. Az intézményi adatok szerint a középfokú képzésben összesen 700, az alapfokú művészeti képzésben pedig 2 000 tanulója van az iskolának. 

A debreceni képzés tagozatai:
- táncművészet
- képzőművészet
- gimnázium
- egészségügy
- vendéglátás
- gépészet

Kiemelkedő sikereket érnek el a tánc területén, hiszen itt tanít a híres balettművész, Vollay Enikő. Az iskolában egyre népszerűbb az emelt szintű érettségi, ugyanis sokan gondolkodnak egyetemi, főiskolai képzésben. Emellett pedig nyelvi felkészítő órákat tartanak és sikeres nyelvvizsga esetén ösztöndíjban részesítik a tanulókat. Az intézmény minden augusztusban megszervezi a már hagyományosnak számító fecsketábort, ahol az új diákok megismerkedhetnek egymással. De hagyomány a karácsonyi műsor, vagy a február 9-én vetélkedőkkel teli szórakoztató Abigél-nap. 

Az Abigél január 13-án 16.30-tól pályaválasztási szülőértekezletet tart, melyre minden érdeklődőt várnak a Víztorony utca 9-11- alatt.

Gorzsás Anita

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés