Hirdetés

Az 1,13 millió éjszakás kaland

hajduszoboszlo.hu

2016.02.20. 13:21

Az 1,13 millió éjszakás kaland

Vidéken verhetetlen Hajdúszoboszló: remek turisztikai évet zárt a fürdőváros.

Hirdetés

Az alföldi fürdőváros önkormányzati adatai alapján, – amelyek a kereskedelmi szálláshely adatai mellett már az egyéb szálláshelyek eredményeit is tartalmazzák – a statisztikák nagyon sok rekord felállítását mutatják.

A tavalyi évben elért 1 millió 130 ezer 113 vendégéjszakával Hajdúszoboszló lett a legnépszerűbb 2015-ben Magyarország vidéki települései között. Ez az eredmény a város történetének 4. legmagasabb vendégéjszaka száma, amely alig marad el a 2007 évi csúcstól.

Rekorddöntés volt ugyanakkor a Felüdülőhelyre érkező szállóvendégek számában, mivel a 329 ezer 888 fő minden idők legmagasabb vendégszáma lett. Ez a szám két újabb csúccsal alakulhatott ki, hiszen mind a belföldi, mind a külföldi vendégek száma minden idők legmagasabb értéke lett.

A fürdővárost 66 százalékban belföldi, míg 34 százalékban külföldi vendégek látogatták meg a múlt évben.

Az egymást követő évek közötti változásokat figyelve is rendkívül sikeresnek tekinthető a 2015-ös év, hiszen tavaly az elmúlt 15 év legnagyobb éves vendégéjszaka és az elmúlt 10 év legnagyobb éves vendégszám növekedését könyvelhette el a legnépszerűbb fürdőváros.

A lengyeleké, a szlovákoké a csúcs

Hajdúszoboszló a legtöbb külföldi piacain is nagyszerűen teljesített. A lengyelek minden idők legmagasabb vendégszámát, valamint az elmúlt 10 év legmagasabb vendégéjszaka számát érték el. Történelmi csúcsdöntés volt a szlovák vendégszámban és vendégéjszaka számban is, míg a román vendégek az elmúlt 5 év legnagyobb vendégéjszakáját és vendégérkezését produkálták. Annak ellenére érte el Hajdúszoboszló 1 millió 130 ezer 113 vendégéjszakát, hogy a német, orosz és ukrán vendégek körében visszaesés volt.

A kempingek is mennek

A szállástípusok adatai között is találhatóak rekordok és kimagasló eredmények. A hajdúszoboszlói szállodák 2015-ben érték el minden idők legmagasabb vendégszámát és legmagasabb vendégéjszaka számát is. Az egyéb szálláshelyek és a kempingek is az elmúlt 5 év legmagasabb vendégszámát és legmagasabb vendégéjszaka számát érték el.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés