Hirdetés

Állampolgár buktatta le a lányrablót Debrecenben

police.hu

2016.01.12. 12:42

Állampolgár buktatta le a lányrablót Debrecenben

A parkolóból hívta a nő rendőrséget, hogy felismerte a bűnözőt.

Hirdetés

Ahogy arról korábban hírt adtunk, január 6-án este egy nő tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a Kishegyesi úti Tesco parkolójában felismerte a rendőrségi felhívás alapján körözött Gy. Attilát és a Volkswagen típusú személygépkocsit. Az állampolgári bejelentésre a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai azonnal a helyszínre mentek, ahol azonosították a 28 éves Gy. Attilát és 41 éves társát, akiket elfogtak és bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók Gy. Attilát és a gépkocsi sofőrjét, R. Tamást személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A Debreceni Járásbíróság a két hencidai gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Gyurosovics József dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon január 12-én Szent György emlékplakettel és egy csokor virággal köszönte meg a bejelentő segítségét és együttműködését. A rendőrfőkapitány kiemelte, hogy a hölgy bejelentése nélkülözhetetlen volt a gyors és eredményes rendőri intézkedéshez. 

A megyei rendőrfőkapitány örömét fejezte ki amiatt, hogy az állampolgárokkal az együttműködés egyre szorosabb Hajdú-Bihar megyében, hiszen a közbiztonság fenntartása és javítása közös érdekünk. A lakossággal történő összefogásnak is köszönhető, hogy a rendőrség munkája egyre eredményesebb.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés