Hirdetés

A rend az rend! Jogosan lépett fel a Klinikánál a diszpécser

civishir.hu

2016.01.06. 09:36

A rend az rend! Jogosan lépett fel a Klinikánál a diszpécser

Debreceni olvasónk panaszát közöltük, válaszolt a kancellária.

Hirdetés

Janár 5-én közöltük olvasónk levelét, amiben szóvá teszi, hogy miután édesanyját a Bőrklinikára szállította, kifelé sokat fizetett, mert a rokkantkártya így érvényét vesztette, továbbá nehezményezte az intézkedő diszpécser hangnemét. A Debreceni Egyetem Kancellária Szolgáltatási Igazgatósága válaszolt:

Tisztelt Szerkesztőség!

A parkolás rendjére vonatkozó belső szabályozás szerint a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők az egyetem területén térítésmentesen parkolhatnak. A Debreceni Egyetem, így a Klinikai Központ területén is a vonatkozó KRESZ előírásait alkalmazzuk. A mozgáskorlátozottak intézményi területen történő parkolásának rendje megegyezik a hazai szabályozással, annál nem korlátozóbb. A díjmentesség - a vonatkozó kormányrendeletben meghatározottak szerint - a Debreceni Egyetem területén is csak akkor érvényesíthető, ha a mozgáskorlátozott személy a járműben tartózkodik. ("A jogosultat szállító jármű vezetője az igazolvány által biztosított kedvezményekkel csak a jogosult szállítása esetén élhet.") 

A mozgáskorlátozott igazolvány személyre szól, nem átruházható. Amennyiben a mozgáskorlátozott személy nem tartózkodik a gépjárműben, az a parkoló kártya jogtalan használatának minősül, így a panaszostól a biztonsági őr jogosan kérte a parkolási díj megfizetését.

Fontos megjegyezni, hogy az ingyenes félóra parkolási idő alatt a hozzátartozónak lehetősége volt a Klinika telepen kívül leparkolni, ezt azonban nem tette meg. Ha a mozgáskorlátozott személy a mozgáskorlátozott igazolvány felmutatásával elhagyja a klinikát, jogosan érvényesítheti a mozgáskorlátozottak részére biztosított díjmentességet.

Amennyiben a diszpécserszolgálat munkatársai a panaszos által kifogásolt hangnemben adtak tájékoztatást, azért a Debreceni Egyetem nevében elnézést kérünk, egyben felhívtuk a figyelmet annak megengedhetetlenségére. Ezzel együtt a területünkön érvényben lévő parkolási rend betartásától, a KRESZ és a vonatkozó kormányrendelet (218/2003. XII. 11.) előírásaitól nem tudunk eltekinteni.

Debreceni Egyetem Sajtóiroda

HirdetésHozzászólás

HirdetésHirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés