Hirdetés

A debreceni előadás fókuszában komoly kérdés áll

CH

2016.01.11. 17:51

A debreceni előadás fókuszában komoly kérdés áll

Mit tegyen és mit ne tegyen egy kamasz?

Hirdetés

A Lomtalanítás című, elsősorban 15-16 éves középiskolásoknak szóló színházi nevelési előadás pillanatfelvételeket mutat két család életéből. Egy kamasz lány és egy kamasz fiú szemszögéből foglalkozunk azzal, hogy milyen nehézségeket okozhatnak a generációs és kommunikációs problémák. A történet középiskolás és felnőtt szereplői egyaránt nem értenek szót egymással, nem értik egymás viselkedését, úgy érzik, nem számíthatnak egymásra. A családi válságok pedig legyűrűznek a kamaszok életébe is. Az előadás fókuszában az a kérdés áll, hogy mit tegyen egy kamasz és mit ne a saját szabadsága érdekében.

Az előadás műfajából adódóan zárt színházi részekből és nyitott drámamunkából áll – ez utóbbiakat a színészek közreműködésével egy drámatanár vezeti.

A diákok a drámamunka során nézőből résztvevővé válnak, a közös gondolkozás és játék segítségével véleményt mondhatnak, álláspontokat ütköztethetnek, foglalkozhatnak a felvillantott helyzetek és a történet alakulásával.

Az utaztatható, akár tantermekben, iskolai terekben is megvalósítható előadás két tanórát, vagyis 2x45 percet vesz igénybe.

Író-dramaturg: Róbert Júlia
Tervező: Pignitczky Ádám
A zenét szerkesztette: Arany Zoltán
Rendező: Kaposi László
A bábokat, kellékeket készítették: Pignitczky Ádám, Dió Zoltán, Bérczi Kati,
Nádasi Szegedi Éva, Kissné Kati

Drámatanár: Kaposi László/Láposi Terka
Játsszák: Hell Krisztina, Hajdú Péter
Zenész: Arany Zoltán

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés