Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mit kíván a debreceni kollégista? Wifit!

| 2018. 07. 03. | 12:29:00
Életforma a kollégium: ennyi elsősnek jut hely.
Mit kíván a debreceni kollégista? Wifit!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már csak három hét, és kiderül, felvettek-e, ideje átgondolni, hol szeretnél lakni a diplomaszerzésig! A Debreceni Egyetem ebben is segít: 13 kollégium több mint 1300 férőhelyére pályázhatnak a gólyák.

Nem kell a lakhatás miatt aggódnia a Debreceni Egyetem hallgatóinak, ugyanis

több mint 4 800 férőhely közül választhatnak igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelően, ezek közül 1 329 ágy jut az elsőéveseknek.

Debrecenben tizenegy, Hajdúböszörményben és Nyíregyházán pedig egy-egy igényes, jól felszerelt kollégium várja a diákokat.

– A legtöbben a nagy hallgatói létszámú karok közvetlen közelében lévő Campus Hoteltbe és a Kossuth Lajos Kollégiumokba jelentkeznek, melyek 2-3 ágyas elhelyezést biztosítanak. Tavaly elkészült a Veres Péter Kollégium felújítása, így már ott is modern környezetben tölthetik a kollégisták az egyetemi éveket. Emellett a tanév során sokmilliós eszközberuházást valósítunk meg, ennek keretében lecseréltük az elhasználódott technikai berendezéseket (mosógépek, hűtőgépek, mikrohullámú sütők) és a bútorokat, a beépített bútorzatot pedig felújíttattuk. A nyári hónapokban további jelentős festési, felújítási munkák várhatóak, amelyek gyakorlatilag minden kollégiumunkat érintik – tájékoztatott Csiszár Imre, az egyetemi kollégiumok igazgatója.

Az egyik legfontosabb szolgáltatás, az internet minden kollégiumi szobában elérhető, ahogy most már szinte minden kollégiumban kiépült a vezeték nélküli hálózat is – utoljára a Kossuth Lajos Kollégiumokban és a Campus Hotel A épületében.

Minden kollégiumban vannak konyhák főzőlapokkal, sütőkkel, mikróval, a mosási, szárítási, vasalási lehetőségek mellett.

A legtöbb kollégiumhoz tartozik egy vagy több kerékpártároló, a nyugodt felkészülésre pedig az elkülönített tanulókban van lehetőség. Emellett számos egyéb szolgáltatás: konditerem, tornaszoba, klubterem, TV-terem áll a kollégisták rendelkezésére ingyenesen vagy kedvezményes áron.

– Egyes kollégiumokban uszoda és bowling bár is várja a hallgatókat, és nagyon népszerűek a kültéri sütőhelyek is. A legfontosabb azonban az, hogy a kollégisták közösségi életét a helyi kollégiumi kulturális bizottságok szervezik, akik vidám és tartalmas programokkal várják a diákokat egész tanévben – részletezte az igazgató.

Az egyetem jelenleg jogviszonnyal rendelkező hallgatói részére a jelentkezés lezárult, az illetékes Kollégiumi Felvételi és Szociális Bizottság már döntött a kérelmekről, a határozatok a koli.unideb.hu honlapon elérhetők. Mindazok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem oda, ahová elsősorban szerettek volna, méltányossági vagy jogorvoslati kérelmet nyújthatnak be a határozat közzététele utáni 15. napig, illetve feliratkozhatnak a várólistára. Ilyen esetekre minden kollégiumban vannak fenntartva férőhelyek.

Az elsőévesek kollégiumi felvételi eljárása a július 25-i ponthúzás után indul. A gólyák a koli.unideb.hu honlapon keresztül kitöltött, kinyomtatott és aláírt jelentkezési lappal és szociális igazolásokkal ellátott pályázatukat postán küldhetik be augusztus 10-ig. A kérelmeikről augusztus 16-án dönt a bizottság.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!