Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden, amit a fesztiválozóknak tudni érdemes

| 2018. 07. 05. | 16:03:00
Kiderültek a debreceni Campus Fesztivál részletei.
Minden, amit a fesztiválozóknak tudni érdemes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július 18-án megnyitja kapuit a debreceni Campus Fesztivál. Az egyik legnagyobb és legkomfortosabb nyári rendezvényre évek óta több mint százezer ember kíváncsi.

Idén 19 programhelyszínen 255 zenei előadó és nagyságrendileg 200 egyéb program és attrakció várja a látogatókat négy nap alatt.

Összességében mintegy ezer zenész és több száz közreműködő gondoskodik a hangulatról – hangzott el a július 5-i hivatalos sajtótájékoztatón.

Az idei kínálatba olyan nevek kerültek, mint az amerika hip-hop/R&B énekes, dalszerző, producer Akon; a kaliforniai hardcore/punk zenekar Ignite; a marokkói-hollnad Dj-producer R3hab; a drum and bass műfaj egyik legismertebb formációja Sigma; a techno legenda Scooter; vagy a holland My Baby! A külföldi sztárok mellett, kiemelt jubileumi műsorral készül Ákos, a Tankcsapda és Lovasi András is. Megannyi magyar kedvenc látható majd a Nagyerdő szívében.

Jön Majka&Curtis, a Punnany Massif, Kowalsky meg a Vega, Szabó Balázs Bandája, Brains. Az idei Campuson rekordszámú, több mint 200 hazai koncert várható.

A zenei programok mellett jönnek a Dumaszínház humoristái, a kulter.hu színpadon pedig mozizni is lehet majd éjszakánként. A családokra és gyerekekre idén még nagyobb figyelem fordul. A Campus Kópé Családi Játszóligetben rengeteg attrakció lesz. A zsonglőrök mellett az Agóra tudományos játékain és a DMK kézműves foglalkozásain is részt vehetnek a kisebbek. Először lesz önálló cirkuszi program a fesztiválon, valamint kitelepül a Csokonai Színház népszerű nyáresti darabokkal és éjféli jazzkoncertekkel.

A legnagyobb változás a bejutásban lesz

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató kiemelte, a főbejárat az Ady Endre sugárútnál a Ködszínház felől lesz, oda fognak kerülni a jegypénztárak is. A változtatás a közönség kényelmének szempontjából történt. Tágasabb és szélesebb lesz az új bejárat. A Nagyerdei Víztorony érintésével lehet eljutni a nagyszínpadig és az északi rendezvénytér környékén lesz a legtöbb programhelyszín. Ezzel a megoldással a stadiont körülöleli a Campus Fesztivál. 

Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál fesztiváligazgatója

Új főtámogató – Continental Hungary Kft. 

Lukas Juranek, a Continental Automotive Hungary Kft. debreceni gyárának ügyvezetője egy Tankcsapda idézettel hangsúlyozta, hogy a cég számára kiemelten fontos az egyensúly megteremtése az élet olyan lényeges értékei között, mint a tisztelet, szeretet, becsület, család és munka. "Célunk, hogy a gyárfalakon túl a helyi közösségnek, így Debrecen életének is meghatározó szereplői lehessünk. A Campus Fesztivál az emberekről szól, ahogy a mi munkánk is. Együtt szeretnénk formálni a mobilitás jövőjét a debreceni emberekkel" – fejtette ki. 

Jobbra Lukas Juranek

Campuson a Debreceni Egyetem

Az Egyetem Téren idén már a jogászok, a gyógyszerészek és az egyetemi kórház is önálló standon várja a tudományra szomjas fesztiválozókat. Ez minden évben a leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszín a fesztiválon. Idén 16 faházban 30 egyetemi egység mutatkozik be. Az intezmény számára a tudomány népszerűsítése mellett a leendő egyetemisták elérése, a kapcsolatépítés miatt is fontos a rendezvény. A műszaki területeken át az agrártól a társadalomtudományokig minden tudományterület bemutatkozik. Emellett a Kenézy Gyula kórház is kitelepül a fesztiválra. Négy napig szűró- és oltópontot fognak üzemeltetni. Lesz anonim HIV, HCV, HBV-szűrés, gyorstesztek és szükség esetén oltásokat is adnak a szakorvosok – mondta el Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

A standok mellett minden délutántól hajnalig kínál programokat az egyetemi színpad: a Tálentum sávban fiatal zenekarok, művészek mutatnak be. Az Aud Max sávban Zacher Gáborral, Csernus Imrével is lehet találkozni. Lesz Dumaszínház, esténként pedig igazi zenei sokszínűség lesz a színpadon: a jazz-től a retrón át a rockig bőséges lesz a kínálat.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja

Óránként 2 ezer korsó sör és Job Street

A szervezők idén el szeretnék kerülni, hogy a szomjas közönség hosszú perceket álljon sorba egy pofa sörért. Idén 33 pulttal és közel 200 fős személyzettel készülnek a szervezők. A legnagyobb népszerűséget talán nem is a zenei programok képviselői aratják majd, hanem azok az Ausztriából érkező szuper sörcsapolók, amelyek hat korsó sört csapolására képesek – 10 másodperc alatt. A Beerjet nevű berendezés a két nagyszínpadnál várja a szomjas közönséget.

A Campus Fesztivál idén 11 éves. 2017-ben 105 ezren vettek részt a debreceni rendezvényen, ezzel a Dunán innen a legnagyobb nyári esemény lett, hazai viszonylatban pedig a legjelentősebb öt hazai fesztivál közé került. A legnagyobb multinacionális vállalatok mellett jelentős számban megjelennek a négy nap alatt a helyi vállalkozások is. A Job Street névre keresztelt "cégek utcája" lehetőséget biztosít a brand építésére, a pozitív üzenetek célba jutattására. Emellett célzottan az álláskeresők és kínálók találkozási pontja lett. 

Napi 40 ezer is szórakozhat a Campuson

Ami a fizetést illeti...

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is csak kártyával lehet majd fizetni a Campuson. A Debreceni Egyetemen már meglehetősen elterjedt UNIPASS kártyára tudják feltölteni a fesztiválozói keretüket a vendégek. A kártyákat sorban állás nélkül is fel lehet tölteni egy telefonos applikáción keresztül. Idén is lesz "jattcsuszka", hogy a vendégek bátran értékelhessék a pultos kollégák munkáját, a kiszolgálás gyorsaságát és minőségét is.

A DKV bejáratig szállítja az utasokat

A szervezők kérik, hogy aki csak teheti tömegközlekedéssel vagy kerékpárral érkezzen. A DKV Zrt. folyamatos éjszakai járatot fog üzemeltetni, melyek fél óránként indulnak a Klinika elől. A villamosvonal fejújítása addigra befejeződik, így a bejárat közvetlen közelébe érkeznek a fesztiválozók. Az éjszakai járatok 3 útvonalon fognak közlekedni, melyek ki lesznek függesztve óriásplakátokon és a cég honlapján is közzé teszi. A bejáratnál egy értékesítési pont lesz, ahol tájékozódni lehet, de napi, 3 napos és heti bérlet is vásárolható.

Dreamnight – Álmodj velünk: kezdeményezés a hátrányos helyzetű gyerekekért

Mint arról korábban beszámoltunk, a fesztiválnak jótékonysági oldala is van. A nyitónapon tavaly nagy sikere volt a nyitófogadásnak. Ezen felbuzdulva, idén 10 ezer forintos támogatói jeggyel hozzá lehet járulni, hogy 3-500 gyermek felhőtlenül szórakozzon egy szeptemberi napon. A Nagyerdi Kultúrparkkal karöltve olyan hátrányos helyzetű gyerekeket szeretnének vendégül látni a szervezők, akik nem engedhetik meg maguknak a szórakozást. Egész napos programmal, sztárvendégekkel, éjszakai állatkerti sétával lepnék meg a kicsiket. 

Emellett az állatkert állományát szeretnék bővíteni. Egy hím vörös pandát szeretnének a már meglévő két nőstény mellé, melyre a tavaly összegyűjtött pénz kis pótlással elég lesz. 

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Állami kitüntetést kapott a debreceni fizikus
Krasznahorkay Attila János világszínvonalú eredményeket ért el.
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Eltűnt a debreceni Farkas Glória Viktória
Január 24-én látták utoljára.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés