Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ők Debrecen legjobbjai

| 2018. 06. 28. | 16:36:00
Megérdemlik az elismerést.
Ők Debrecen legjobbjai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A június 28-i közgyűléshez kapcsolódóan átadták a Debrecen Város Kiváló Pedagógusa és a Debrecen Város Közoktatásáért díjakat, a Cívis Talentum ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla sportösztöndíjakat. Az elismeréseket Papp László polgármester adta át, köszöntötte a díjazottakat. 

Debrecen Város Kiváló Pedagógusa kitüntető díjban részesülhet az a pedagógus, aki kimagasló oktatói, nevelői, vezetői munkát végez és éveken keresztül kiemelkedő, maradandó, értékteremtő tevékenységet folytat az oktatásügy területén.
A közgyűlés döntése alapján Duróné Mónus Róza Lívia, a Simonyi Úti Óvoda vezetője; Nemes József, a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára és a Lautitia kórus karnagya; valamint dr. Tóth László Tamásné, a Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziumának intézményvezetője vehette át a díjat.

Debrecen Város Közoktatásáért kitüntető díjban részesülhet az a személy vagy közösség, akinek, vagy
amelynek az oktató-nevelő tevékenységhez kapcsolódó, azt segítő munkája éveken keresztül kimagasló.
Ebben az évben két személy és egy közösség részesült kitüntető díjban, köztük dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatóhelyettese, Erdélyi Edit Tünde, a
Görgey Utcai Óvoda vezetője, valamint a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András
Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának nevelőtestülete. A díszoklevelet dr. Barcsa Lajos intézményvezető vette át a testület nevében.

A középiskolás diákok nemzetközi versenyeken öregbítik Debrecen hírnevét. A közgyűlés ezt a kiemelkedő teljesítményt elismerve 2016 óta Cívis Talentum ösztöndíjjal támogatja. Idén öt diák részesült díjazásban. Elek Péter, a Dóczy Gimnázium 11. évfolyamos diákja; Sajtos Gergő Zoltán, a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnáziumának érettségiző diákja; Sass Boglárka, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 11. osztályos matematika-fizika tagozatos tanulója; Székely Mihály, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium hatosztályos matematika tagozatának tanulója 11. évfolyamos diákja; Ugrin Bálint József a Tóth Árpád Gimnázium 12. osztályos tanulója.

Békessy Béla sportösztöndíjban olyan, debreceni sportszervezetben versenyző, egyéni- vagy csapatsportágban résztvevő, amatőr vagy hivatásos, felnőtt vagy legidősebb utánpótlás korosztályba tartozó sportoló részesülhet, aki olimpián, paralimpián, világjátékokon, világ- és Európa-bajnokságokon, világkupákon kiemelkedő eredményeket ért el. Az idén harmadik alkalommal adományozott ösztöndíjat 7 sportoló kapja: Arany Attila Csaba triatlonista, Balázsi Panni karatéka, Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó, Kozák Luca gátfutó, Mihály Kata vívó, Nagy Tímea ökölvívó, valamint Senánszky Petra uszonyos úszó.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.