Hirdetés

Mintapárnak ismerték őket, mégis májon szúrta a nő

civishir.hu

2018.06.13. 07:54

Mintapárnak ismerték őket, mégis májon szúrta a nő
A kép illusztráció

Családi dráma Hosszúpályiban.

Hirdetés

A vádlott és a sértett több mint tíz éve éltek élettársi kapcsolatban a férfi hosszúpályi házában. A bűncselekmény elkövetésének időpontjáig kapcsolatuk kiegyensúlyozott és harmonikus volt, tettlegesség soha nem fordult elő. A sértett házában lakott a fia és annak családja is. 

2017. szeptember 3-án az esti órákban a vádlott és a sértett otthon tartózkodott, a ház konyhájában borozgattak, ittas állapotba kerültek. Ennek során a vádlott és a sértett között vita és szóváltás alakult ki, melyet követően a sértett kiment a ház teraszára. 

A felindult állapotba került asszony ezt észlelve a ház konyhájából felkapott egy nagy konyhakést, a sértett után ment és szó nélkül őt egyszer a has jobb oldalán megszúrta. A szúrást követően a sértett a fiától kért segítséget, aki azonnal értesítette a mentőket. A mentők stabilizálták a sértett állapotát, majd kórházba szállították, ahol meg is műtötték. A sértettet ért szúrás a hasüreget megnyitotta és megsértette a máj jobb lebenyét. Az elszenvedett sérülés gyógytartama 8 napon túli, a tényleges gyógytartam 3 hétre tehető.

A máj szúrt sérülése miatt a sértett közvetlen életveszélyes állapotba került.

Figyelemmel az elkövetés eszközére, a sérült testtájékra a vádlottnak alappal számolnia kellett azzal, hogy a sértettnek okozott sérülés életveszélyt, illetve halálos eredményt is előidézhet. 

A vádlottat a cselekményt követően röviddel a rendőrök elfogták és a nála lévő kést lefoglalták. 

A szabadlábon védekező vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.
Hosszúpályi

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés